Житомирський рибоохоронний патруль вилучив 96 кг риби » Новини Житомира
 
 


Житомирський рибоохоронний патруль вилучив 96 кг риби

Автор: news_maker від 14-06-2018, 14:12, переглядів: 747

Житомирський рибоохоронний патруль вилучив 96 кг риби

12 червня на "гарячу лінію" Житомирського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужих громадян, а саме від військовослужбовців 95 ЖОДШБ про порушення правил рибальства на р. Гуйва. Рибоохоронні патрульні одразу виїхали на місце події. До приїзду патрульних одному браконьєру вдалось втекти, проте іншого воїни АТО затримали. На момент затримання порушник чинив опір.

У браконьєра було виявлено рибу в такій кількості: лящ - 341 екз., судак - 31 екз., карась - 46 екз., щука - 2 екз., товстолоб - 1 екз., лин - 2 екз., білий амур - 2 екз., окунь - 1екз. та короп - 1 екз. Громадяни здійснювали вилов біоресурсів за допомогою забороненого знаряддя лову - дев’яти сіток. Загальна вага незаконно добутої риби склала 96 кг. Збитки, завдані рибному господарству внаслідок порушення, становлять 76 568 грн. Інцидент стався поблизу с. Пряжев Житомирського району.

На місце події викликано слідчо-оперативну групу, яка склала матеріали для відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 1700 до 3400 грн або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь лову та всього добутого.

«Щиро дякуємо нашим захисникам за їхню оперативність, допомогу та небайдужість до рибної галузі. Ваша підтримка для нас дуже важлива. Будемо працювати в тому ж напрямі. У разі виявлення порушень – прохання телефонувати за номерами «гарячої лінії» патруля: 067-41-46-074 або 0412-24-57-81», - заявив керівник управління Олександр Гонтар.

Нагадуємо, заборонено ловити водні біоресурси, використовуючи при цьому вибухові і отруйні речовини, електрострум, колючі знаряддя, вогнепальну, пневматичну зброю, промислові та інші знаряддя лову, виготовлені із сіткоснастевих матеріалів, а також способом багріння та спорудження гаток (відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства). Дозволена добова норма вилову риби на одну особу становить три кілограми.



Житомирський рибоохоронний патруль вилучив 96 кг риби
Житомирський рибоохоронний патруль вилучив 96 кг риби
Житомирський рибоохоронний патруль вилучив 96 кг риби

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: