На Житомирщині викрадений ВАЗ власник знайшов в кюветі на околиці села » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині викрадений ВАЗ власник знайшов в кюветі на околиці села

Автор: news_maker від 19-06-2018, 17:40, переглядів: 754

На Житомирщині викрадений ВАЗ власник знайшов в кюветі на околиці села

17 червня поліцейські Любарського відділення поліції спочатку склали адміністративні матеріали на нетверезого водія, який врізався на автівці у чужий паркан у селі, а вже за кілька годин розшукували викрадену кимось з подвір’я правопорушника ВАЗівку. Машина знайшлася в кюветі за селом, а її нетверезого угонщика-односельчанина правоохоронці виявили незабаром.

Удень у неділю поліцейські отримали виклик і виїхали до с. Мотовилівки, де місцеві жителі пожалілися на керманича, який зніс їм паркан ВАЗівкою. Порушник виявився 37-річним жителем цього ж села й знаходився за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Окрім того, як з’ясувалося, чоловік не мав посвідчення водія, оскільки документ у нього вилучений за рішенням суду про позбавлення права керування транспортними засобами через пиятику за кермом.

Тож правопорушника було доставлено у райцентр до медичного закладу, де проведено його освідування на вживання алкоголю. Після оформлення відповідних адміністративних матеріалів (ст.ст. 124, 130, 126 КУпАП), чоловік повернувся з Любара у село.

Однак уже увечері той самий правопорушник зателефонував до поліції із повідомленням про викрадення його ВАЗівки. Виявилося, коли господар дістався додому, то не знайшов на подвір’ї своєї «копійки». Ще за чверть години заявник повідомив правоохоронців, що виявив машину в кюветі на околиці села.

– Автомобіль зазнав механічних пошкоджень. Ніхто з людей не постраждав. Дуже швидко нам вдалося з’ясувати, що ВАЗівкою у період відсутності власника скористався його товариш, який теж вживав алкогольні напої, й до того ж, не мав ні водійських документів, ні взагалі навичок кермування, - розповів начальник Любарського відділення поліції Володимир Сорока.

31-річного жителя с. Мотовилівки поліцейські застали за місцем проживання. Чоловік перебував напідпитку і розповів, що сів за кермо автівки знайомця, щоб їхати за ним у райцентр «визволяти з халепи». Однак сукупність названих обставин дозволили горе-керманичу проїхатись лише до першого-ліпшого кювету, куди «копійка» й перекинулась.

Дії чоловіка поліцейські кваліфікували як незаконне заволодіння транспортним засобом (ст. 289 ККУ).

Тож після хмільного «квесту» угонщику може загрожувати покарання від штрафу і аж до позбавлення волі строком до 5 років, а власникові ВАЗівки – суворі штрафні санкції. І це без врахування необхідності відшкодування нанесених діями обох чоловіків збитків.

На Житомирщині викрадений ВАЗ власник знайшов в кюветі на околиці села

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: