У Житомирському районі вирішують питання щодо ліквідації несанкціонованого звалища пестицидів » Новини Житомира
 
 


У Житомирському районі вирішують питання щодо ліквідації несанкціонованого звалища пестицидів

Автор: news_maker від 23-06-2018, 23:49, переглядів: 1 243

У Житомирському районі вирішують питання щодо ліквідації несанкціонованого звалища пестицидів

6 червня до райдержадміністрації надійшов лист від Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області щодо несанкціонованого звалища в с. Сінгури Житомирського району небезпечних відходів, зокрема пестицидного препарату ДДТ (дуст).

У свою чергу, ГУ Держпродспоживслужби отримало відповідне звернення від мешканців с. Сінгури, у якому зазначається, що пестицидний препарат зберігається на території колишнього хімічного складу у с. Сінгури та знаходиться у відкритому доступі, в приміщенні немає дверей, дах пошкоджений. Це призводить до потрапляння дусту у повітря, землю, воду. В зверненні зазначається, що з цього питання місцеві жителі неодноразово зверталися до Сінгурівської сільської ради, але питання залишається невирішеним.

У день надходження листа до РДА її представниками було здійснено виїзд на місце зберігання пестицидного препарату. Як було встановлено, всього цієї речовини зберігається тут ще з 1977 року біля 4-5 тон (приблизно 150 мішків).

На жаль на сьогодні в Україні немає організації, яка б мала ліцензію на проведення утилізації пестицидів. Разом із тим, можливий варіант тимчасового вирішення проблеми шляхом перезатарювання пестицидів з метою уникнення поступового їх потрапляння у воду, землю.

Дане проблемне питання розглянуто на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Житомирської райдержадміністрації, що пройшло під головуванням заступника голови РДА Миколи Козарчука 19 червня. Детально про ситуацію у с. Сінгури доповів начальник відділу житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення Фелікс Янев.

За результатами розгляду цього питання комісією прийнято рішення звернутися з листом до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного Управління ДСНС України в Житомирській області з метою розглянути питання щодо проведення робіт із перезатарювання пестицидів. Сінгурівська сільська рада має забезпечити приведення у належний стан приміщення, де знаходяться пестициди, зокрема забезпечити обмежений доступ в приміщення, відновлення даху цього приміщення, стін, забезпечити ліквідацію сміттєзвалища біля колишнього хімічного складу в с. Сінгури та забезпечити проведення робіт з перезатарювання небезпечних хімікатів за рахунок коштів, що надійшли до сільської ради від сплати екологічного податку. Наразі цих коштів у сільському бюджеті для вирішення даного питання достатньо.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: