Житомир приєднався до Хартії рівності чоловіків і жінок » Новини Житомира
 
 


Житомир приєднався до Хартії рівності чоловіків і жінок

Автор: news_maker від 27-06-2018, 07:28, переглядів: 806

Житомир приєднався до Хартії рівності чоловіків і жінок

26 червня на сесії Житомирської міської ради депутати прийняли рішення «Про приєднання до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад».

Проект рішення про підтримку Хартії рівності , підготовлений управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради та постійною депутатською групою «Рівні можливості», передбачає аналіз міських програм розвитку (освіти, транспорту, культури, інфраструктури та ін.) на предмет наявності гендерного компоненту.

«Даний документ носить і декларативний, і практичний характер. Ми засвідчуємо, що ми готові застосовувати ці методики. Більше 1600 муніципалітетів із 32 країн світу вже приєдналися до Хартії. Серед міст України першою була Вінниця. Житомир стане другим містом, де офіційно підтримали Європейську хартію рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад», - розповіла начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук.

Водночас Ірина Ковальчук поінформувала, що управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради працює над впровадженням гендерних компетенцій серед працівників виконавчого комітету, представників громадських організацій, населення з 2012 року, Реалізовано низку проектів, серед яких «Гендерний портрет Житомирської міської ради», «Гендерна кав’ярня», «Гендерний щоденник посадової особи місцевого самоврядування» тощо.

Закликала колег підтримати рішення депутат Житомирської міської ради, голова депутатської групи «Рівні можливості» Ірина Ярмоленко.

«Хартія є декларативною, але вона змушує нас до практичних кроків, дискусій і ставить перед нами завдання через два роки прийти до практики. Прошу підтримати цей прогресивний крок. Адже чутливе місто з якістю життя для всіх - виклик для майбутнього», - зазначила Ірина Ярмоленко.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зауважив, що приєднання до Хартіі - це перш за все рівний доступ до всіх сфер життя: від медичної до культурної і жодної зневаги чи дискримінації за будь-якою ознакою.

«За умовами приєднання до хартії нами протягом двох років буде розроблено план дій для досягнення рівності в усіх установах і організаціях», - підркеслив він.

У Європі документ рівності прийняли у травні 2006 року. Відповідно до Європейської Хартії рівності чоловіків та жінок, до якої приєднався Житомир, забороняється дискримінація за будь-якими ознаками статі, раси, етнічного або соціального походження, генетичних особливостей, мови, релігії або переконань, політичних або інших поглядів, належності до національних меншин, майнового стану, місця народження, інвалідності, віку або сексуальної орієнтації. Хартія «закликає європейські місцеві та регіональні органи самоврядування взяти на себе зобов’язання використовувати існуючі повноваження і партнерства для досягнення більшої рівності своїх громадян». Приєднавшись до Хартії, Житомирська міська рада взяла на себе зобов’язання забезпечити виконання положень Хартії в межах своїх повноважень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: