Приєднання Вересів до Житомира: 5 кроків зроблено, залишилось ще 5 » Новини Житомира
 
 


Приєднання Вересів до Житомира: 5 кроків зроблено, залишилось ще 5

Автор: news_maker від 10-07-2018, 16:12, переглядів: 909

Приєднання Вересів до Житомира: 5 кроків зроблено, залишилось ще 5

На сайті Житомирської міської ради оприлюднено проект рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади села Вереси до територіальної громади міста Житомира».

«27 червня Вересівською сільською радою було прийняте рішення про приєднання до територіальної громади міста обласного значення. Відповідно до законодавства міська рада має вже на наступній сесії розглянути пропозицію Вересівської сільради та прийняти відповідне схвальне рішення або відмовити в наданні такої згоди», - пояснює консультант з юридичних питань Офісу реформ у Житомирському РВ АМУ Андрій Дяченко.

Також юрист зауважує, що процедура добровільного приєднання до міста обласного значення на цьому рішенні не завершується: «Алгоритм створення такої ОТГ складається з 10 кроків, і звернення Вересів до Житомира – це 5 дія. Попереду – рішення Житомирської міської ради, про яке згадано вище, і якщо воно буде позитивним – тоді підготовка проектів рішень кожної ради про добровільне приєднання та схвалення їх Вересівською сільською радою та Житомирською міською радою. І, на завершення, подання листа та цих рішень в ОДА для отримання висновку щодо їх відповідності Конституції та законам України, після чого депутати обох рад можуть прийняти рішення «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення».

Як інформують в Офісі реформ у Житомирському РВ АМУ, в області є 5 міст обласного значення, які можуть згуртувати навколо себе сусідні сільські ради і стати центром об'єднаної громади за спрощеною процедурою відповідно до внесених змін до закону про об'єднання – Житомир, Новоград-Волинський, Малин, Бердичів, Коростень. Документ дозволяє містам і сільським радам стати одним цілим без оголошення виборів голови і депутатського корпусу.

Експерти Офісу реформ і надалі консультуватимуть громади та надаватимуть практичні рекомендації представникам органів місцевого самоврядування щодо реалізації закону про їх добровільне об'єднання.

Приєднання Вересів до Житомира: 5 кроків зроблено, залишилось ще 5

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: