В Баранівській ОТГ впроваджують пілотний проект «Рука допомоги» » Новини Житомира
 
 


В Баранівській ОТГ впроваджують пілотний проект «Рука допомоги»

Автор: news_maker від 12-07-2018, 23:08, переглядів: 891

В Баранівській ОТГ впроваджують пілотний проект «Рука допомоги»

Як отримати безробітнім мешканцям кошти для започаткування власного бізнесу розповіли під час прес-конференції «Реалізація пілотного проекту «Рука допомоги» в Баранівській ОТГ Житомирської області».

Прес-конференція відбулась сьогодні, 12 липня, в стінах офісу «Центру розвитку місцевого самоврядування».

Розповіла про проект «Рука допомоги» його координатор Інна Шинкаренко.

«Ми можемо із впевненістю оголосити про успішний старт в Баранівській ОТГ пілотного проекту «Рука допомоги» від Міністерства соціальної політики та Світового Банку. Цим проектом ми хочемо допомогти повернути до активного життя тих, хто немає роботи, із малозабезпеченої сім'ї, вимушений переселенець. Саме так держава допомагає цим категоріям населення успішно розпочати власний бізнес. «Рука допомоги» проходить другий рік поспіль і має позитивні результати, а саме – станом на 1 липня 176 осіб вже отримали фінансову допомогу і успішно реалізують свої проекти».

Також участь у заході взяли заступник директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації Світлана Бойм, заступник директора Житомирського обласного центру зайнятості Тетяна Касімцева та начальник управління соціального захисту населення Баранівської ОТГ Володимир Цицюра.

«Цей проект допомагає вкладати гроші у людину, її соціальний розвиток. Дуже приємно, що до цього долучено Баранівську громаду, де вже подано 20 заявок на отримання фінансової допомоги. Сподіваємось, що ця приємна тенденція продовжиться», - відмітила Світлана Бойм.

Загалом, спікери наголосили, що Баранівська ОТГ є однією з трьох громад, де реалізовується проект і вже зараз можна говорити про високий рівень зацікавленості проектом. А саме втілення проекту позитивно вплине на стан ринку праці в області.

На останок було відмічено, що за підсумками реалізації пілотного проекту буде розроблений законопроект по розповсюдженню успішного досвіду на всю територію України.

Довідково. Для того, щоб подати заявку на участь у пілотному проекті «Рука допомоги», потрібно:

Звернутись до районного управління з питань соціального захисту населення або до базового центру зайнятості за місцем проживання;
Написати заяву на участь у пілотному проекті «Рука допомоги»;
Надати довідку про отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям або довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Детальна інформація на сайті проекту: http://rukadopomogu.com.ua/ua/about.

В Баранівській ОТГ впроваджують пілотний проект «Рука допомоги»
В Баранівській ОТГ впроваджують пілотний проект «Рука допомоги»
В Баранівській ОТГ впроваджують пілотний проект «Рука допомоги»
В Баранівській ОТГ впроваджують пілотний проект «Рука допомоги»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: