У Житомирі страйкували працівники "Житомирводоканалу" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі страйкували працівники "Житомирводоканалу"

Автор: news_maker від 23-07-2018, 21:06, переглядів: 994

У Житомирі страйкували працівники "Житомирводоканалу"

З самого ранку 23 липня на житомирському водоканалі страйк. Бригади робітників біля майстерень і гаражів чекають директора підприємства. Кажуть, що їм не сила працювати в нинішніх умовах.

«Тут і солярка, газовий балон, кіслородний балон, машина до цих пір не переоборудована: вона должна працювать на бензіні, поставили газ. Переоборудовать неї не можна, бо документи неісправні. Я їжджу на пороховій бочці. Вожу людей в таком состоянії» – розповідає водій аварійної бригади Михайло.

Робітники наполягають на зустрічі з директором. Саме йому адресують більшість своїх претензій. Головний інженер зустрічався з колективом. Про зношеність техніки знає. А ось в їдальні робітники обідати можуть, проте, їм добиратися складно, пояснює головний інженер.

Директор «Житомирводоканалу» каже, що розуміє більшість вимог працівників комунального підприємства.

«Є два основних питання і багато персональних. Перше і основне питання – це заробітна плата. Тобто на сьогоднішній день підприємство виплачує заробітну плату вчасно, виплачує премії, виплачує всі доплати, але люди не задоволені тим рівнем заробітної плати, який є на нашому підприємстві, і я думаю, в цілому по всій країні. Зазначу, що на нашому підприємстві заробітна плата формується так само як і по всій країні, на базі галузевої угоди. Друге питання, яке було порушене – це рівень техніки, на якій працюють люди, на яку потрібно постійно виділяти кошти. Іншими словами кажучи – вона постійно ламається. Ми на сьогоднішньому зібранні, яке пройшло з усіма водіями та слюсарями проговорили, ці питання. Повідомили, що згідно з рішенням Нацкомісії, яка встановлює нам тарифи, у нас на цей рік закладено підвищення заробітної плати – ми очікуємо це підвищення у листопаді 2018 року», - розповів Андрій Нікітін.

В Житомирській міській раді страйк не коментують.

Варто додати, що мер Житомира Сергій Сухомлин продовжив контракт з директором КП «Житомирводоканал» Андрієм Нікітіним лише до 9 серпня 2018 року.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: