Правоохоронці викрили інтернет-шахрайку, яка відправляла фейкові смс про оплату товару » Новини Житомира
 
 


Правоохоронці викрили інтернет-шахрайку, яка відправляла фейкові смс про оплату товару

Автор: news_maker від 27-07-2018, 00:42, переглядів: 929

Правоохоронці викрили інтернет-шахрайку, яка відправляла фейкові смс про оплату товару

22-річну жительку обласного центру підозрюють у заволодінні майном жителів області шляхом обману. У ході досудового розслідування поліцейські встановили її причетність принаймні до двох шахрайств. Правоохоронці закликають громадян бути вкрай обережними під час продажу свого майна за допомогою інтернет-оголошень.

17 липня до Житомирського відділу поліції звернувся 41-річний житель обласного центру із повідомленням про ошуканство. Чоловік розповів, що намагаючись продати власний ноутбук, розмістив відповідні оголошення на онлайн-сервісах в мережі Інтернет. До нього зателефонувала дівчина, яка зацікавилась технікою. Вона погодилася придбати комп’ютер, пообіцявши переказати кошти на вказаний продавцем банківський рахунок. Згодом чоловік отримав смс-повідомлення про нібито зарахування коштів. Відтак він зустрівся з незнайомкою на зупинці громадського транспорту та віддав їй ноутбук.

І лише наступного дня, зателефонувавши у банк, виявив, що ніякого зарахування коштів не було. А смс-повідомлення надійшло з телефонного номера, що не має жодного відношення до фінансової установи.

23 липня до поліції звернувся 17-річний житель Любарського району. Хлопець розповів схожу історію із продажем власного телефону. Щоправда, до нього зателефонував чоловік, який назвався Андрієм. Узгодивши всі питання, він повідомив, що перекаже кошти на банківський рахунок юнака. І хлопець, отримавши фейкове смс, погодився передати ґаджет рейсовим автобусом до м. Житомира. Там телефон у водія забрала дівчина. А колишній власник ґаджета за кілька днів зрозумів, що його ошукали, виявивши відсутність коштів на рахунку.

У ході проведених заходів працівникам поліції вдалось встановити особу дівчини, яка забирала товари. У 22-річної житомирянки вилучили телефон жителя Любарщини.

- Нині встановлена її причетність до обох випадків, однак заходи поліції тривають і ми відпрацьовуємо схожість обставин в інших злочинах, - повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Також ми встановлюємо особу її спільника. За наявною інформацією, він перебуває в місцях позбавлення волі.

Нині триває досудове розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: