Офіційно визнані на Житомирщині бійці-добровольці АТО матимуть відповідне посвідчення » Новини Житомира
 
 


Офіційно визнані на Житомирщині бійці-добровольці АТО матимуть відповідне посвідчення

Автор: news_maker від 27-07-2018, 12:32, переглядів: 606

Офіційно визнані на Житомирщині бійці-добровольці АТО матимуть відповідне посвідчення

На 17-й сесії обласної ради 26 липня депутати майже одноголосно прийняли рішення, яким затверджується посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області.

Порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчення «Бійця – добровольця АТО» визначено відповідним Положенням. Згідно з положенням, посвідчення є офіційним документом, що засвідчує особу, яку визнано бійцем-добровольцем АТО у Житомирській області та є підставою для користування соціальними гарантіями, передбаченими регіональними програмами. Підставою для видачі посвідчення є рішення комісії з визнання бійців – добровольців АТО.

Виготовлення бланків посвідчення встановленого зразка фінансуватиметься з обласного бюджету за рахунок обласної комплексної Програми соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА) та незахищених верств населення Житомирської області на 2018-2022 роки».

Посвідчення видається безкоштовно та вручається особисто бійцю-добровольцю урочисто упродовж 10 робочих днів після позитивного прийняття рішення комісії з визнання бійців – добровольців АТО.

Варто додати, що комісія з визнання бійців-добровольців АТО є дорадчим органом при обласній раді та облдержадміністрації. До повноважень комісії належить розгляд документів, заслуховування свідків, представників військових формувань, добровольчих батальйонів та громадських організацій, опрацювання наданих фото- та відео- підтверджень і прийняття відповідних рішень про визнання або відмову у визнанні бійців-добровольців АТО.

Процедуру визнання бійцями-добровольцями АТО жителів області, які перебували або перебувають у складі добровольчих формувань визначає затверджений Порядок. Згідно з Порядком, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань, і яка брала безпосередню участь у бойових діях та надала відповідні документи, що підтверджують факт участі в АТО.

На сьогодні комісією визнано бійцями-добровольцями АТО 10 жителів Житомирщини.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: