Працівники закладів ресторанного господарства України - офіціанти, діджеї та адміністратори - позитивно оцінюють дію «бездимного» Закону » Новини Житомира
 
 


Працівники закладів ресторанного господарства України - офіціанти, діджеї та адміністратори - позитивно оцінюють дію «бездимного» Закону

Автор: news_maker від 15-01-2013, 11:28, переглядів: 1 762

Працівники закладів ресторанного господарства України - офіціанти, діджеї та адміністратори - позитивно оцінюють дію «бездимного» Закону

Позитивні результати «бездимного» Закону, який набрав чинності 16 грудня 2012 року, уже відчули тисячі громадян України. Звільнення приміщень закладів ресторанного господарства від тютюнового диму радісно зустріли офіціанти, діджеї, адміністратори закладів ресторанного господарства, які тепер працюють в бездимних приміщеннях та відповідно безпечних для здоров’я умовах праці.
Засоби масової інформації переповнені інформацією на зразок: «Тепер офіціанти щодня виходять на роботу працювати в якісно інших умовах - нешкідливих для здоров’я! Зараз обслуговувати відвідувачів набагато краще та приємніше: впродовж робочого часу вони вже не дихають чужим тютюновим димом, який містить канцерогени та отруту. Відбулися якісні зміни у ресторанній індустрії. Слід відмітити, щоб теперішня ситуація стала соціальною нормою: усім потрібно постійно виявляти повагу один до одного, а курцям звикнути до нових правил».
Офіціанти вдячні за захист права на безпечні умови праці та забезпечення вільного від негативного впливу тютюнового диму середовища. Працівник одного з нічних клубів із м.Рівне зауважив: «У нашому нічному клубі раніше сильно курили. Чесно кажучи, зараз набагато легше працювати в нічному клубі, коли з 16 грудня припинили курити. Раніше було: приходиш на роботу, спускаєшся вниз – і всюди дим».
Діджей із Донецька теж радий новому Закону: «Нарешті, повертаючись додому з клубу, почуваєш себе людиною, а не переносником тютюнових смердючок. Заборону куріння в громадських місцях підтримую на 100%! Для мене цей Закон - це ще й один з небагатьох приводів поважати нашу владу».
Повідомлення з Вінниці, Чернігова, Житомира, Черкас та інших міст України підтверджують, що «бездимний» Закон із розумінням і вдячністю сприйнятий більшістю працівників ресторанних закладів. Зокрема, адміністратор одного з ресторанів Львова сказав: «Ми повністю підтримуємо Закон про заборону куріння. Спочатку в нас були переживання щодо того, як сприймуть цю ініціативу наші клієнти, чи не зазнаємо ми економічних збитків. Проте вже 16 грудня наші побоювання були розбиті вщент. Кількість відвідувачів навіть збільшилась. Клієнти почали більше відвідувати наш пивний паб разом із сім’ями, брати із собою малечу, адже тепер не переживають ні за своє, ні за здоров’я діточок».
Такої ж думки і PR-менеджер одного з холдингів у Львові: «Хочу відзначити, що з нашого топ-менеджменту компанії ніхто не курить, відповідно ми абсолютно тільки за те, щоб українці були здоровішими. Більше того, можу сказати, що ми на 2 місяці раніше заборонили курити в багатьох наших закладах, щоб завчасно підготувати клієнтів до дії цього Закону. Позитивним аспектом є й те, що Закон не є вибірковим, а діє всюди. Тому після 16 грудня кількість наших відвідувачів аж ніяк не зменшилась. Неабияк радують позитивні відгуки наших барменів та офіціантів, адже незважаючи на те, курять вони чи ні, все одно змушені були проводити свій час у накурених залах. Відповідно тепер і працювати стало набагато краще».
За даними моніторингу Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну» «бездимний» Закон виконується майже на 99%. Із 500 перевірених закладів ресторанного господарства по всій країні у перший тиждень дії Закону лише у сімох виявлено його порушення. Про порушників поінформовано контролюючі органи.
«Ефективне виконання Закону залежить від активності громадян (працівників, відвідувачів). Ми продовжимо моніторинг дотримання Закону з середини січня в понад десяти областях України», - сказала Ганна Гопко, координатор Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: