Міська рада Житомира намагалася незаконно віддати під приватизацію підвали багатоповерхівок » Новини Житомира
 
 


Міська рада Житомира намагалася незаконно віддати під приватизацію підвали багатоповерхівок

Автор: news_maker від 7-08-2018, 13:00, переглядів: 735

Міська рада Житомира намагалася незаконно віддати під приватизацію підвали багатоповерхівок

Так, у березні цього року на сесії Житомирської міськради прийнято рішення, зокрема, про включення до переліку об’єктів комунальної власності м. Житомира, що підлягають приватизації шляхом викупу на аукціоні, нежитлових підвальних приміщень багатоквартирних будинків загальною площею 2485,8 м2, розташованих по вул. Перемоги, Небесної Сотні, Великій Бердичівській, Київській та Вокзальній.

Однак, у цій частині рішення суперечить вимогам Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» та Цивільного кодексу України, оскільки підвальні приміщення багатоквартирних будинків не належать до комунальної власності, та, відповідно, не можуть бути включені до об’єктів малої приватизації.

Місцевою прокуратурою заявлено позов про визнання незаконним та скасування рішення міськради саме у цій частині, який господарським судом Житомирської області прийнято до провадження.

У ході судового розгляду міськрадою прийнято нове рішення, яким виключено з переліку об’єктів малої приватизації комунальної власності м. Житомира, що підлягають приватизації у 2018 році, зазначені підвальні приміщення та визнано таким, що втратило чинність оскаржуване прокуратурою рішення. У зв’язку з цим ухвалою суду провадження у справі закрито.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: