На Житомирщині прокуратура припинила використання майже 245 га радіоактивно забруднених земель » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині прокуратура припинила використання майже 245 га радіоактивно забруднених земель

Автор: news_maker від 22-08-2018, 22:36, переглядів: 866

На Житомирщині прокуратура припинила використання майже 245 га радіоактивно забруднених земель

Йдеться про те, що за рішенням Народицької селищної ради, у листопаді 2017 року неправомірно укладено з ТОВ «Поліська нива» договір оренди земельної ділянки площею майже 245 га вартістю понад 5 млн грн (як зазначено у договорі), для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Зокрема, орган місцевого самоврядування передав землю з порушенням вимог Земельного і Цивільного кодексів, а також іншого законодавства, за відсутності технічної документації та розробки нормативно-грошової оцінки.

Слід зазначити, що надана у користування земля, розташована за межами населеного пункту, є державною власністю та має статус земель запасу, до яких віднесені радіоактивно забруднені землі, які не використовуються у сільськогосподарському виробництві.

Крім цього, селищна рада перевищила свої повноваження, оскільки ділянки із земель державної власності, що зазнали радіоактивного забруднення унаслідок Чорнобильської катастрофи, надавати у користування має право Кабінет Міністрів України.

Таким чином, прокуратура, довівши у суді неправомірність дій селищної ради, припинила використання майже 250 га радіоактивно забруднених земель у Народицькому районі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: