Директора інтернату, який вихованців відправляв на ринок для розвантаження овочів, відсторонено від посади » Новини Житомира
 
 


Директора інтернату, який вихованців відправляв на ринок для розвантаження овочів, відсторонено від посади

Автор: news_maker від 22-09-2018, 00:41, переглядів: 660

Директора інтернату, який вихованців відправляв на ринок для розвантаження овочів, відсторонено від посади

21 вересня 2018 року Корольовським районним судом м. Житомира задоволено клопотання органу досудового розслідування про відсторонення підозрюваного у вчиненні злочину від займаної посади.

Йдеться про те, що директора будинку-інтернату підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми, здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, щодо кількох осіб, повторно, за попередньою змовою, службовою особою з використанням службового становища, від якої потерпілі були у матеріальній та іншій залежності).

Установлено, що директор будинку інтернату, що в Житомирському районі, зловживаючи своїм службовим становищем, неодноразово, у період з лютого по вересень 2018 року, з метою незаконного збагачення, відправляв на ринок вихованців інтернату.

Зокрема, 59-річний керівник інтернату передавав трьох підопічних з особливими потребами 1993, 1992 та 1984 рр народження своєму зятю-підприємцю (веде бізнес із донькою), який на власному автомобілі «Мерседес Віто» відвозив їх на ринок «Східний», що в с. Оліївка, де експлуатував на розвантаженні розфасованої у мішки цибулі.

Наразі прокуратурою області оскаржується ухвала Корольовського районного суду м. Житомира щодо обрання директору спецзакладу запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.

Прокуратура області наполягає на обранні запобіжного заходу у виді тримання під вартою, оскільки існують ризики, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України, зокрема, вчинення директором інтернату тиску на свідків-працівників інтернату, потерпілих та інших учасників кримінального провадження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: