Жителі Озерного через несплату за спожиті послуги знову залишалися без води » Новини Житомира
 
 


Жителі Озерного через несплату за спожиті послуги знову залишалися без води

Автор: news_maker від 28-09-2018, 22:45, переглядів: 835

Жителі Озерного через несплату за спожиті послуги знову залишалися без води

Так, вчора, 27 вересня, жителі смт Озерне Житомирського району знову відчули на собі усі «принади» відключення від водопостачання. Як стало відомо, за несплату заборгованості за спожиту електроенергію було відключено від мережі електропостачання водонасосну станцію будинкоуправління №3.

Борг БУ №3 перед Зарічанським РЕМ складає наразі більше 500 тисяч грн. Як пояснюють в будинкоуправлінні, заборгованість виникла унаслідок зміни з січня поточного року алгоритму надання пільг та субсидій. Шість рахунків підприємства були заарештовані, що не дає змоги вчасно розраховуватися за поставлену електроенергію, оскільки першочергово покриваються борги по податках і зборах.

Наразі домовитись про реструктуризацію боргу не вдається. Відтак, відключення водонасосної станції від електропостачання фактично припинило централізоване постачання питної води в багатоквартирні будинки з 10.00 до 16.30 год. Цього разу на нетривалий термін. Однак як буде розвиватися ситуація надалі цілком і повністю залежить від своєчасного і в повному обсязі розрахунку з боку кінцевих споживачів.

Учора відновлення електропостачання насосної станції було відновлено після проведення через Держказначейство 53 тис. грн. субсидій на адресу енергопостачальної компанії та внесення на її рахунок близько 20 тис. готівкових коштів в рахунок погашення заборгованості.

Окрім того, досягнуто домовленості, за якою серед населення селища буде проведено роботу задля вчасного внесення плати за послуги готівкою в касу БУ №3, що дасть можливість поступово погашати наявну заборгованість перед енергетиками.

Нагадаємо, що подібна проблема для Озерного не нова. Так, 27 липня цього року у зв’язку із заборгованістю перед Зарічанським РЕМ, БУ №3 смт Озерне вже було на декілька годин відключено від електропостачання. Завдяки оперативному втручанню постачання електроенергії тоді було відновлено. Це дало змогу продовжити роботу свердловин, що постачають воду у військові частини та до осель місцевих жителів, та забезпечити водовідведення.

Аби ситуація не повторювалася, задля уникнення повторів із відключенням електропостачання, потрібно не допускати збільшення відповідної заборгованості та забезпечити її поступове погашення. Тим більше, що загальний борг населення перед БУ №3 складає на сьогодні близько 2,5 млн. грн.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: