Сучасний УЗД апарат придбали для Житомирського діагностичного центру » Новини Житомира
 
 


Сучасний УЗД апарат придбали для Житомирського діагностичного центру

Автор: news_maker від 18-10-2018, 06:36, переглядів: 1 519

Сучасний УЗД апарат придбали для Житомирського діагностичного центру

Такий сучасний апарат для проведення ультразвукової діагностики тепер використовується лікарями Житомирського обласного медичного консультативно-діагностичного центру. Даний прилад з максимальною точністю показує структуру органів та систем організму і має високу роздільну здатність, якою не володіють інші апарати УЗД області. Тому пройти найретельнішу діагностику тепер може кожен житель області.

За інформацією управління охорони здоров’я ОДА, сучасніший апарат УЗД вже функціонує в діагностичному центрі. Така техніка надзвичайно полегшує роботу медиків та допомагає встановлювати точні діагнози та підбирати правильне лікування.

За словами головного лікаря обласного медичного консультативно-діагностичного центру Валентини Дімової, цей апарат УЗД, як і усе обладнання діагностичного центру, є обладнанням експертного класу: «Ми надзвичайно велику увагу приділяємо якості діагностичного обладнання, яке має бути виключно експертного класу. Це наша принципова позиція. Адже саме від своєчасної та якісної діагностики виявленого захворювання залежить ефективність його лікування».

Експерт управління охорони здоров'я ОДА з напрямку «Ультразвукова діагностика», лікар УЗД Володимир Касянюк пояснює, що даний апарат містить найсучасніші інноваційні технології ультразвукової діагностики. Це дозволяє отримувати найбільш чітке зображення досліджуваних органів та систем людського організму, правильно діагностувати та в подальшому своєчасно лікувати хворобу.

Нова ультразвукова система TOSHIBA Aplio 400 має весь набір ультразвукових датчиків для різних сфер клінічного застосування, включаючи такі сучасні методики, як еластографія. Наявний високочастотний лінійний датчик, який дозволяє, як мікроскоп, збільшувати зображення в декілька десятків разів, що дає можливість з максимальною точністю виявляти патологію у поверхнево розміщених структурах, таких як шкіра, підшкірна жирова клітковина, м’язи, дрібні суглоби та навіть нервові волокна. Зокрема, якщо на інших апаратах при збільшенні, зазвичай, картинка втрачає якість зображення, то на цьому апараті вона не розпливається, а залишається дуже чіткою. Це дає можливість безпомилково диференціювати норму від патології. Використовуючи наявні датчики, отримали змогу діагностувати патологію внутрішніх органів (печінка, жовчний міхур, підшлункова залоза, селезінка, нирки, передміхурова залоза та інші).

Лікар УЗД Лариса Шимотюк також зазначила, що головною особливістю цього апарата УЗД є можливість застосовувати найсучасніший метод в ультразвуковій діагностиці - еластографію хвилі зсуву глибоко розміщених органів – у першу чергу печінки, а також селезінки, нирок. Цей метод дозволяє встановити ступінь ураження клітин печінки і показує наявність фіброзу та розростання сполучної тканини, площу розростання фіброзної тканини тощо. Причому точність дослідження методом еластографії сягає 95-99%. Це зовсім безболісний метод, проводиться без втручання в самі органи, не має побічних дій, видає вичерпну інформацію і не потребує спеціальної підготовки від самого пацієнта.

Дослідження еластографії хвилі зсуву печінки триває 30 хвилин. За робочий день на новому апараті УЗД лікарі в середньому проводять обстеження 20 пацієнтів.

Лікарі обласного медичного консультативно-діагностичного центру закликають жителів області не зволікати з обстеженням. Висока якість обстеження та надійність результатів вкрай важливі для встановлення правильного діагнозу та вибору тактики лікування в подальшому.

Сучасний УЗД апарат придбали для Житомирського діагностичного центру

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: