Головний лікар КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» розповів про переваги забору крові з вени » Новини Житомира
 
 


Головний лікар КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» розповів про переваги забору крові з вени

Автор: news_maker від 4-11-2018, 14:23, переглядів: 1 015

Головний лікар КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» розповів про переваги забору крові з вени

У цілому світі достовірний та об’єктивний діагноз базується не лише на висновках лікаря після візуального обстеження, а і на обов'язкових клінічних дослідженнях. Найчастіше для постановки правильного діагнозу потрібні результати: загального аналізу крові та загального аналізу сечі. Загальний аналіз крові, який ніби і здається дрібницею, насправді є дуже інформативним.

Аналіз крові є обов’язковим для людей будь-якого віку. Він дозволяє виявити хворобу на початкових стадіях. Лікарі запевняють, що важливу роль відіграє той факт, звідки було здійснено забір крові.

«Загальний аналіз крові у здорової дитини береться в дев’ять місяців та за направленням лікаря-педіатра. Варто зауважити, що і 80% дитячого населення Житомира вже заключили договори із сімейними лікарями. Щодо забору крові з вени, він є більш достовірний та ширший. Якщо здійснити забір крові з пальця ми отримуємо лише чотири показники, при заборі з вени отримати можна 24», - розповідає головний лікар КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Дідик.

Крім того, висока якість та достовірність самого аналізу при заборі крові з вени (по-перше тому, що при заборі крові з вени – досліджується лише венозна кров. При заборі з пальця – змішана: венозна, капілярна, артеріальна. По-друге виключається фактор людської помилки, тому, що кров з вени досліджується сучасними аналізаторами, кров з пальця – досліджується лаборантом вручну і залежить від його кваліфікації та уважності. Ну і нарешті - взяття крові з вени менш болюча процедура ніж взяття крові з пальця, а значить мінімізує ситуаційну стресову реакцію пацієнта).

Щотижня 850-900 пацієнтів КП «Центр ПМСД» ЖМР здають кров з вени для визначення результатів загального аналізу крові.

«Батьки наших маленьких пацієнтів можуть обрати, яким шляхом будуть здавати аналіз крові. Хочу запевнити, що забір крові здійснюється з дотриманням усіх правил асептики та антисептики. У нашому Центрі забір крові з вени роблять досвідчені маніпуляційні сестри.». - розповідає головний лікар КП«Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Дідик.

Забір крові з пальця для дитячого населення здійснюється в Дитячій поліклініці за адресами: вулиці Святослава Ріхтера, 23 та проспект Миру, 11.

Довідково:

В світлі реформування медичної галузі в місті Житомирі за рішенням Житомирської міської ради на початку 2018 року створений новий лікувальний заклад - комунальне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради.

В склад Центру увійшла 21 амбулаторія загальної практики, де надається первинна медична допомога населенню. З нашими лікарями на теперішній час укладено 170 340 декларацій, що становить 64% населення міста. Декларація - це документ, який дозволяє з одного боку пацієнту обрати свого лікаря, а з іншого підвищити відповідальність лікаря за стан здоров1я пацієнта, який йому довіряє.

Амбулаторії Центра оснащені сучасним обладнанням, кожне робоче місце лікаря комп’ютеризоване. Це дозволяє надавати якісні медичні послуги населенню. Здійснюється постійна робота над підвищенням рівня кваліфікації медичних працівників, адже завдання, які стоять перед ними мають забезпечуватись згідно сучасним вимогам. Прикріпленому населенню надаються послуги відповідно до чинного законодавства України, згідно гарантованого пакету послуг.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: