Будівлю Житомирської ОДА підсвітили помаранчевим кольором в рамках Всеукраїнської акції » Новини Житомира
 
 


Будівлю Житомирської ОДА підсвітили помаранчевим кольором в рамках Всеукраїнської акції

Автор: news_maker від 24-11-2018, 08:17, переглядів: 930

Будівлю Житомирської ОДА підсвітили помаранчевим кольором в рамках Всеукраїнської акції

Житомирщина приєдналась до проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», в рамках якої будівлю ОДА ввечері, 23 листопада, підсвітили помаранчевим кольором.

За словами заступника директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Світлани Бойм, саме цей колір символізує світле майбутнє, вільне від насильства.

«На Житомирщині стартує Всесвітня акція «16 днів проти насильства» для того, щоб привернути увагу кожного жителя області до усіх форм дискримінації проти людства. І триватиме ця акція до 10 грудня. Розпочинаємо ми її гаслом «Протидій насильству щодо жінок». Цією акцією та флешмобом привертаємо увагу до того, що ми, українці, маємо жити на європейських цінностях і поважати один одного в родині», – наголосила Світлана Бойм.

Житомирська ОДА долучилась до флешмобу та із 17.00 год. будівлю підсвітили у яскравий помаранчевий колір.

Нагадаємо, що з 25 листопада в містах України стартує Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка проводиться з 2001 року.

Довідково: Європейський вибір – це протидія усім проявам насильства та повага до людської гідності. Насильство над жінками та домашнє насильство – це загроза правам та свободам людини. Підписавши в 2011 році Конвенцію Ради Європи про запобігання та протидію домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, Україна зобов’язалася вжити конкретних заходів для боротьби з усіма формами насильства щодо жінок: від переслідування і сексуальних домагань до домашнього насильства, примусових шлюбів і нівечення жіночих статевих органів.

В 2015 році лідери 193 країн світу, в тому числі Україна, підписали 17 Цілей Сталого Розвитку, в рамках яких визначено 169 конкретних цільових показників. Цілі Сталого Розвитку (ЦСР) - цільові показники майбутнього міжнародного розвитку, що були ухвалені ООН, відомі як Глобальні цілі сталого розвитку. Вони замінили Цілі розвитку тисячоліття, строк яких закінчився в кінці 2015 року. Однією із цілей ЦСР передбачено скоротити поширеність всіх форм насильства та зменшити показники смертності від цього явища в усьому світі, покласти край наругам, експлуатації, торгівлі й усім формам насильства і тортур щодо дітей, зміцнити відповідні національні установи, у тому числі завдяки міжнародній співпраці, з метою нарощування на всіх рівнях потенціалу у справі запобігання насильству та боротьби з тероризмом і злочинністю, заохочувати й упроваджувати в життя недискримінаційні закони та політику в інтересах сталого розвитку.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: