Верховна Рада ухвалила рішення про введення воєнного стану в Україні на 30 днів » Новини Житомира
 
 


Верховна Рада ухвалила рішення про введення воєнного стану в Україні на 30 днів

Автор: news_maker від 26-11-2018, 22:30, переглядів: 850

Верховна Рада ухвалила рішення про введення воєнного стану в Україні на 30 днів

Верховна Рада підтримала рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року про введення воєнного стану в Україні, але на термін 30 днів.

Позачергове засідання Верховної Ради України відбулося сьогодні, 26 листопада.

Депутати прийняли проект Закону про затвердження Указу Президента України від 26 листопада 2018 року № 391/2018 «Про введення воєнного стану в Україні», з тими змінами до Указу, які були внесені після заяви Петра Порошенка – ввести воєнний стан на 30 днів, а не 60, як рекомендувала РНБО. І лише у тих областях, які межують з Російською Федерацією та Придністров’ям.

"Указ про запровадження воєнного стану передбачає, що такий стан діятиме виключно в областях України, розташованих вздовж російського кордону, придністровської ділянки Україно-Молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів. Саме там, де може бути нанесено удар", – зазначив Петро Порошенко.

Так, за ініціативи Президента, воєнний стан введено у таких областях: Вінницькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській областях та внутрішніх водах Керченської екваторії.

"ЗА" проголосувало 276 депутатів.

Відповідно до рішення, в Україні із 28 листопада 2018 року строком на 30 діб водиться воєнний стан, вирішуються питання, пов'язані із введенням названого особливого правового режиму.

Зокрема, державним органам надаються доручення щодо: введення в дію плану запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Україні; забезпечення постачання Збройним Силам України, іншим військовим формуванням матеріально-технічних ресурсів і майна, надання послуг та їх фінансування в обсягах, що необхідні для ефективного виконання покладених на них завдань в особливий період; приведення у готовність до виконання завдань за призначенням в особливий період із введенням ступеня «Повна готовність» визначених об'єктів єдиної державної системи цивільного захисту, її функціональних та територіальних підсистем; утворення рад оборони та забезпечення сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану.

Законом також передбачено, «в період дії воєнного стану, введеного названим Указом Президента України, часткова мобілізація оголошується Президентом України у строки і в обсягах відповідно до загроз національній безпеці і обороні України».

«І зараз, коли нам треба об’єднати зусилля, коли нам треба прийняти надважливе рішення про оголошення воєнного стану, який - я хочу окремо наголосити - буде застосований виключно у випадку наземної російської воєнної агресії. Якщо дай Боже спільними зусиллями нам вдасться уникнути цього сценарію, я наголошую як Президент і Верховний Головнокомандувач ЗСУ – не буде обмеження прав, не буде обмеження свобод», - сказав Глава держави під час виступу у Верховній Раді.

«(Указом – ред.) я попросив дати право Президенту як тільки російський солдат перетне кордон - я не буду втрачати жодної секунди для того, щоб забезпечити захист української землі», - додав Петро Порошенко.



Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: