У Бердичеві поліція затримала групу вимагачів » Новини Житомира
 
 


У Бердичеві поліція затримала групу вимагачів

Автор: news_maker від 3-01-2019, 23:14, переглядів: 1 109

У Бердичеві поліція затримала групу вимагачів

Увечері 2 січня у м. Бердичеві оперативники кримінальної поліції та спецпризначенці КОРДу ГУНП в Житомирській області затримали трьох місцевих жителів під час передачі витребуваного надуманого боргу з бердичівлянки. Триває досудове розслідування.

Близько 20 години по вул. Шевченка у м. Бердичеві оперативники управління карного розшуку та бійці КОРДу затримали трьох осіб, обґрунтовано підозрюваних у вимаганні.

– Усі троє – місцеві жителі віком від 25 до 35 років, раніше притягувались до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини. Їх протиправну діяльність ми документували певний час. Наразі відомо, що вказані особи під приводом надуманих боргових зобов’язань вимагали 12 тисяч гривень у місцевої жительки, погрожуючи та подекуди застосовуючи фізичну силу, - повідомив начальник УКР ГУНП Житомирщини Олександр Петрущенко.

2 січня під час передачі частини витребуваних коштів підозрювані були затримані у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Трьом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189, а також двом із них – за ч. 2 ст. 146 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 26-річний житель міста Бердичева, за попередньою змовою із двома своїми знайомими, протягом листопада-грудня 2018 року, з метою заволодіння чужим майном, застосовуючи погрози та насильство, вимагали у місцевої жительки 10 000 доларів США.

Неодноразово погрожуючи потерпілій, а в разі ненадання коштів – розправою із її матір'ю, зловмисники, застосувавши фізичну силу, всупереч її волі помістили жінку в автомобіль, відвезли до приміщення на околиці Бердичева, де незаконно утримували протягом декількох годин.

Наразі вирішується питання про обрання усім трьом підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Відповідно до суворішої статті – 189, ч. 2, КК України, за скоєний злочин передбачено позбавлення волі від трьох до семи років.

У Бердичеві поліція затримала групу вимагачів
У Бердичеві поліція затримала групу вимагачів
У Бердичеві поліція затримала групу вимагачів
У Бердичеві поліція затримала групу вимагачів

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: