Контролювати якість продуктів, які постачають до шкіл та лікарень Житомира будуть ретельніше » Новини Житомира
 
 


Контролювати якість продуктів, які постачають до шкіл та лікарень Житомира будуть ретельніше

Автор: news_maker від 12-02-2019, 22:24, переглядів: 787

Контролювати якість продуктів, які постачають до шкіл та лікарень Житомира будуть ретельніше

Порядок відбору зразків продуктів харчування та продовольчої сировини для експертних досліджень затвердили на сесії Житомирської міської ради 7 лютого.

Документ прийнято з метою запобігання порушень вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання, які постачають продукти харчування та продовольчу сировину в заклади освіти та охорони здоров’я м. Житомира, а також забезпечення постачання безпечних продуктів харчування та продовольчої сировини гарантованої якості.

У рішенні «Про організацію контролю за якістю та безпекою харчування» йдеться про те, які підтверджуючі якість продукції документи, заклади освіти та охорони здоров’я вимагатимуть від виробників і постачальників.

Зокрема, для запобігання постачання неякісних продуктів харчування та продовольчої сировини замовнику запропоновано у складі тендерної пропозиції вимагати від учасника торгів, який мав досвід виконання аналогічного договору із замовником в минулому, позитивний лист-відгук, зміст якого підтверджує відсутність обґрунтованих претензій, позовів, щодо порушення учасником умов аналогічного договору по предмету закупівлі.

Також, замовники мають включити в договори на закупівлю продуктів харчування та продовольчої сировини, і в договори на послуги з організації харчування в шкільних їдальнях наступний пункт: «На вимогу Замовника проводити експертні дослідження зразків поставленого товару, відібраних спільно з представником постачальника, на відповідність нормативним документам щодо якості та безпеки у визначених Замовником спеціальних акредитованих організаціях (лабораторіях). Оплату експертних досліджень здійснює постачальник».

Здійснювати контроль за якістю харчування зможуть і представники громадських та батьківських організацій, адже за їх згодою включать до складу постійно діючих комісій з контролю за харчуванням осіб, що працюють в закладах освіти та охорони здоров’я.

Відтепер, у разі потреби проведення відбору зразків необхідно звернутися до виконавчого органу міської ради, якому підпорядкований заклад освіти чи охорони здоров’я. Управління охорони здоров’я та департамент освіти зобов'язані розглянути звернення протягом одного робочого дня та поінформувати заявника про прийняте рішення. Відбір зразків може бути проведено у присутності заявника за його згодою.

У випадках постачання неякісних продуктів харчування та продовольчої сировини замовник торгів розриватиме договори на їх постачання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: