Як підвищення цін на продукти вплинуло на харчування дітей в садочках Житомира? » Новини Житомира
 
 


Як підвищення цін на продукти вплинуло на харчування дітей в садочках Житомира?

Автор: news_maker від 16-03-2015, 18:01, переглядів: 1 462

Як підвищення цін на продукти вплинуло на харчування дітей в садочках Житомира?

Про це говорили на прес-конференції в міськраді. Проблема є, вона полягає в тому, що деякі підприємці, які свого часу виграли тендерні торги з постачання продуктів до мережі дошкільних закладів, зараз відмовляються це робити собі на збиток.

Заступник міського голови Олександр Бочковський пояснив, що через це свої угоди розірвали, зокрема, постачальники риби, олії, та деяких інших продуктів.

Зрозуміло, що на харчоблоках садочків наразі скоротився асортимент продуктів нетривалого зберігання. Відсутні продукти замінюють з аналогічної групи тими, що є у наявності:

"З ситуації ми виходимо по-різному. Наприклад, від риби відмовився постачальник – ми заміняємо це яловичиною, м’ясом птиці. Тобто за набором білків діти отримують повну фізіологічну норму. Працюємо і з батьківськими комітетами – на даний момент закуповуємо олію за батьківські кошти. Те, що говорять, ніби в освіті немає коштів на харчування, – це абсолютна неправда. Кошти у нас є. просто складаються технічні ситуації. Ви ж розумієте, що продукти харчування без тендерів закупити ми не можемо. Адже це буде порушенням діючого законодавства".

Аби закрити питання з постачанням повного асортименту продуктів, потрібно переукласти Угоди з постачальниками, які відповідно закону мають визначатися виключно через тендерні торги. Для цього потрібен час, і в міськраді кажуть, щодо процедура може затягнутися до кінця квітня. Водночас, Олександр Бочковський зазначив, що міськрада неодноразово зверталась з письмовими пропозиціями до Верховної Ради щодо вдосконалення Закону про тендерні закупівлі у бюджетній сфері. Це посприяло б спрощенню процедури закупівлі продуктів харчування у міжтендерний період.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: