"Зупинити туберкульоз протягом мого життя" » Новини Житомира
 
 


"Зупинити туберкульоз протягом мого життя"

Автор: admin від 21-03-2013, 08:04, переглядів: 1 611

"Зупинити туберкульоз протягом мого життя"

Під таким гаслом відбулося виїзне засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу на базі Андрушівського району 20 березня. Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих. У ході засідання, окрім питання про виконання рішення попереднього виїзного засідання обласної координаційної ради, розглянуто питання про організацію та виконання протитуберкульозних заходів та стан поліпшення епідемічної ситуації із захворювання на туберкульоз в Андрушівському, Бердичівському, Житомирському, Коростишівському, Попільнянському, Ружинському, Любарському та Чуднівському районах.
Відкриваючи засідання Ярослав Долгих зазначив: «Незважаючи на заходи, спрямовані на протидію туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІД ця проблема в області залишається актуальною. На сьогодні, заходи на місцях зводяться в основному до боротьби з наслідками хвороб і недостатньо уваги приділяється їх попередженню, діагностуванню та реабілітації. Шляхи розв’язання даної проблеми полягає лише у проведенні спільних профілактичних заходів виконавчої та законодавчої гілок влади з медичними установами, об’єднаннями громадян, які опікуються даними питаннями. Виконання протитуберкульозних заходів перебуває на постійному контролі в обласній державній адміністрації».
На ряді недоліків, які суттєво впливають на епідемічну ситуацію щодо захворюваності на туберкульоз, акцентував увагу директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, заступник голови обласної ради з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу Олександр Торбас: «Звичайно, проводяться профілактичні заходи, багато зусиль докладається протидії цим недугам. У 2012 році показник захворюваності на туберкульоз знизився на 4,3 відсотки і становить 69,0 на 100 тисяч населення проти 71,9 у 2011 році. Проте, не у всіх районах та містах області виконуються плани профілактичних оглядів населення з метою раннього виявлення туберкульозу, не закуповується нове обладнання для діагностики туберкульозу (рентгенівські, флюорографічні апарати, мікроскопи тощо), не в повному обсязі виділяються кошти на закупівлю туберкуліну, внаслідок чого несвоєчасно виявляється захворювання на туберкульоз серед дитячого населення. Необхідно більше уваги приділяти проведенню роз’яснювальної роботи серед молоді, організації масових заходів, спрямованих на пропаганду здорового способу життя. На місцях встановлювати перевірки та контроль за роботою нічних закладів. Ми повинні працювати однією командою у протидії цим соціально небезпечним захворюванням».
Про відсутність взаємодії управлінь, організацій, підприємств в питаннях організації протитуберкульозних заходів, зокрема у Житомирському, Коростишівському та Чуднівському районах, зазначили у своїх виступах головні лікарі обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Юрій Галінський та обласного протитуберкульозного диспансеру Віталій Дідик.
У роботі засідання також взяли участь представники громадських організацій «Ти не один», «Перспектива», «Вертикаль».
За результатами виїзного засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу ВІЛ-інфекції/СНІДу прийнято відповідне рішення.
Засідання відбулося за сприяння обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, обласного протитуберкульозного диспансеру та обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини.
Довідково: У 2012 році за даними Центру медичної статистики МОЗ України Житомирська область посідає 17 місце по рівню захворюваності на туберкульоз (Волинська область –т 4, Чернігівська – 13, Київська – 16, Вінницька – 7, Рівненська - 11). Протитуберкульозними закладами області зареєстровано 880 хворих на вперше діагностований туберкульоз, у т.ч. 16 осіб із установ пенітенціарної служби області. Зниження показника захворюваності на туберкульоз відмічається в 11 районах і двох містах області. Найвищий показник захворюваності на туберкульоз зареєстровано в Червоноармійському та Брусилівському районах. Зареєстровано 139 випадків смерті від активного туберкульозу. Найвищий показник смертності від туберкульозу в Андрушівському, Володарсько-Волинському, Радомишльському, Червоноармійському, Черняхівському, Попільнянському, Бердичівському районах та місті Житомирі.

"Зупинити туберкульоз протягом мого життя"

"Зупинити туберкульоз протягом мого життя"

"Зупинити туберкульоз протягом мого життя"

"Зупинити туберкульоз протягом мого життя"

"Зупинити туберкульоз протягом мого життя"

"Зупинити туберкульоз протягом мого життя"

"Зупинити туберкульоз протягом мого життя"

Прес-служба ОДА

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: