Житомирщина у 7 разів збільшила обсяг інвестицій, – Ігор Гундич » Новини Житомира
 
 


Житомирщина у 7 разів збільшила обсяг інвестицій, – Ігор Гундич

Автор: news_maker від 20-03-2019, 13:18, переглядів: 789

Житомирщина у 7 разів збільшила обсяг інвестицій, – Ігор Гундич

Житомирщина продовжує бути відкритою для інвесторів. І 18,6 млн дол. США прямих інвестицій за минулий рік – цьому підтвердження. Адже це у 7,3 рази більше залучених коштів, ніж у 2017 році.

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Відкритість Житомирщини до інвесторів вимірюється у конкретних цифрах, які й показують реальний результат справ. Так, у минулому році область зуміла залучити у 7,3 рази більше інвестицій, ніж у 2017. А якщо говорити мовою коштів – 18,6 млн дол. США. Це свідчить про те, що іноземному бізнесу на Житомирщині комфортно», – підкреслив Ігор Гундич.

Загалом з початку інвестування прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) в економіку Житомирщини станом на 1 січня залучили 237,4 млн дол, які надходили із близько 50 країн світу.

Найбільше інвестували у Житомирську область із країн Євросоюзу – 88,1% від загального обсягу. Серед основних країн-інвесторів – Кіпр, Австрія, Нідерланди, Німеччина, Польща, Віргінські острови (Британії), Швейцарія, Італія та Велика Британія.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА, майже 81% іноземного капіталу зосереджено у промисловості, 8,9% – у сільському та лісовому господарстві припало. У розрахунку на одного жителя області припадає 193,6 дол. США.

Нагадаємо, що Житомирщина на карті України позначена зеленим світлом для інвестора. А за рейтингом Regional Doing Business 2018 область посіла 3 місце серед областей, де найкомфортніше бізнесу.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: