Понад 28 мільйонів гривень з обласного бюджету буде спрямовано на медичну галузь, вирішення соціальних проблем регіону, розвиток культури » Новини Житомира
 
 


Понад 28 мільйонів гривень з обласного бюджету буде спрямовано на медичну галузь, вирішення соціальних проблем регіону, розвиток культури

Автор: admin від 22-03-2013, 11:55, переглядів: 1 318

Понад 28 мільйонів гривень з обласного бюджету буде спрямовано на медичну галузь, вирішення соціальних проблем регіону, розвиток культури

Під час 14-ї сесії обласної ради депутати ухвалили рішення щодо внесення змін до обласного бюджету на 2013 рік.
Загальна сума коштів, відповідно до розподілу яких була внесена пропозиція на сесію, становить 43,8 млн грн, із яких 15,5 млн грн буде спрямовано на погашення минулорічної кредиторської заборгованості. При цьому на проведення видатків вільних коштів із обласного бюджету депутати розподілили 28 млн 339,1 тис. грн на вирішення соціокультурних проблем регіону. Значну суму з цих коштів – 10,9 млн грн – облдержадміністрація спрямовує на потреби галузі охорони здоров’я (частина коштів – на реалізацію програми з протидії туберкульозу, 3 млн грн. – на придбання продуктів харчування та медикаменти у заклади охорони здоров’я області, 4,7 млн грн – на оснащення Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Житомирської обласної ради необхідним обладнанням, 3 млн 750 тис. – на закупівлю десяти нових санітарних машин швидкої медичної допомоги та 700 тис. грн – на придбання обладнання для реамобіля).
На соціальне забезпечення цьогоріч розподілено 1,2 млн грн, що спрямовуватимуться зокрема на реконструкцію навчального корпусу Романівського дитячого будинку-інтернату, встановлення огорожі у Володарсько-Волинському психоневрологічному інтернаті, також придбання автомобіля для обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей с. Кобилин.
На розвиток культури Житомирщини буде виділено 3,8 млн грн, причому 1,8 млн грн заплановано витратити на продовження поточного ремонту (внутрішні роботи) приміщення обласної філармонії, придбання театральних крісел і звукотехнічної апаратури. Решта коштів спрямовуватиметься на будівництво обласного музею природи та ремонт обласної бібліотеки для юнацтва та виконання ряду інших заходів.
Ще 3,5 млн грн надійде на підтримку галузі фізичної культури та спорту, відповідно до чого передбачено придбання мікроавтобусу для регіонального центру «Інваспорт» і спортивного інвентарю, проведення спортивних змагань, капітальний ремонт плавального басейну «Авангард» і придбання.
Крім того, із залишку коштів обласного бюджету вперше вдалося підтримати три міста та 19 районів області – на фінансування бюджетних установ соціально-культурної сфери (ремонт приміщень, будівництво теплотраси тощо) надійде понад 6 млн грн.
Фото Катерини Тарановської

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: