Цьогоріч на Житомирщині планують відкрити 3 нові будинки дитячого типу » Новини Житомира
 
 


Цьогоріч на Житомирщині планують відкрити 3 нові будинки дитячого типу

Автор: news_maker від 23-03-2019, 15:12, переглядів: 686

Цьогоріч на Житомирщині планують відкрити 3 нові будинки дитячого типу

На Житомирщині продовжують навчання для батьків-вихователів, які бажають створити будинки дитячого типу. Вже цьогоріч очікують створення ще 3-4 таких будинків. Нині 45 дитячих будинках сімейного типу, які діють на Житомирщині, виховують 290 дітей. Ці діти отримують сімейну, а не інтернатну форму виховання.

Про це повідомляє служба у справах дітей ОДА.

«Плануємо, що цьогоріч зможемо відкрити ще 3-4 ДБСТ. Цього року батьки з Коростишівського району пройшли навчання на батьків-вихователів у дитячий будинок сімейного типу. Сподіваємся, що в найближчому майбутньому сімейна пара зможе взяти на виховання дітей та оточити їх сімейним затишком. Також чекаємо бажаючих на навчання на батьків-вихователів з Житомирського, Овруцького районів, міст – Житомира та Новоград-Волинського», – зазначає т.в.о. служби у справах дітей ОДА Наталія Пилипчук.

Нагадаємо, держава виділяє батькам-вихователям грошове забезпечення на один дитячий будинок сімейного типу від 22 тис. грн до 50 тис. грн на місяць.

Крім того, цьогоріч Житомирській області передбачена субвенція з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, у сумі майже 18 млн грн.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: