Майже 2 тисячі 300 поліцейських та 150 нацгвардійців забезпечуватимуть правопорядок у день волевиявлення » Новини Житомира
 
 


Майже 2 тисячі 300 поліцейських та 150 нацгвардійців забезпечуватимуть правопорядок у день волевиявлення

Автор: news_maker від 18-04-2019, 19:26, переглядів: 857

Майже 2 тисячі 300 поліцейських та 150 нацгвардійців забезпечуватимуть правопорядок у день волевиявлення

Поліцейські Житомирщини працюють у посиленому варіанті несення служби для забезпечення належного правопорядку та безпеки громадян під час фінального етапу виборів Президента України. Про це 18 квітня на прес-конференції повідомив керівник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко.

- У першому турі виборчого процесу поліцейські Житомирщини продемонстрували спроможність забезпечити порядок та безпеку, чесність та відкритість кампанії. З таким же настроєм ми підходимо до другого туру і готові працювати у тому ж режимі та темпі, - сказав очільник поліції.

Близько 2 тисячі 300 поліцейських та ще 150 військовослужбовців Національної гвардії України виконуватимуть завдання із забезпечення правопорядку безпосередньо у день голосування. Зокрема, охорону приміщень виборчих дільниць здійснюватимуть 1644 працівників поліції. На вулицях міст та сіл працюватимуть майже 400 поліцейських, реагуючи на всі повідомлення про події та правопорушення.

Також начальник ГУНП розповів, що у семи районних центрах будуть розміщені додатково створені резерви для оперативного реагування на можливі ситуації та швидкого прибуття до місць подій. Організовано чергування і груп фахівців вибухотехнічної служби.

18 квітня розпочався процес передачі бюлетенів з окружних виборчих комісій до дільничних і відповідно вони поступово переходять під охорону поліцейських.

- Наші превентивні заходи щодо правопорушень виборчого законодавства були успішними і підтвердженням тому є незначна кількість повідомлень, отриманих нами між першим та другим турами. Лише 4 заяви, що стосуються питань агітації. Нині тривають їх перевірки, - сказав В’ячеслав Печененко.

Водночас на 20-21 квітня на території області відбудуться релігійні заходи з відзначення Великодня за григоріанським календарем. За попередніми підрахунками у 79 населених пунктах області пройдуть богослужіння. Очікується, що участь у них візьмуть понад 17 тисяч вірян.

- Ми максимально наближаємо вуличні наряди поліції до розташування культових споруд, аби у разі необхідності поліцейські мали можливість оперативно відреагувати на ті чи інші події, а загалом готові до виконання поставлених завдань із забезпечення безпеки та правопорядку.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: