Понад 40 млн грн субвенції отримає Житомирщина на швидкісний інтернет та комп’ютери для шкіл » Новини Житомира
 
 


Понад 40 млн грн субвенції отримає Житомирщина на швидкісний інтернет та комп’ютери для шкіл

Автор: news_maker від 21-04-2019, 22:00, переглядів: 688

Понад 40 млн грн субвенції отримає Житомирщина на швидкісний інтернет та комп’ютери для шкіл

Цьогоріч Уряд інвестує 1 млрд грн в інтернетизацію та комп’ютеризацію українських шкіл – 700 млн грн буде спрямовано на забезпечення доступу до Інтернету, а ще 300 млн грн – на закупівлю комп’ютерів.

За попереднім розподілом Житомирщина має отримати близько 42 млн грн на закупівлю нових комп’юׄтерів та влаштування швидкісного інтернету у навчальних закладах.

Про це повідомила начальник управління освіти і науки ОДА Лариса Шевчук.

«Цьогоріч вперше ми отримаємо таку освітню субвенцію – близько 33 млн на інтернетизацію та біля 9 млн грн на комп’ютеризацію. Адже у сучасних умовах освіти дуже важливо, аби діти мали доступ до швидкісного інтернету та користувались сучасною технікою. Тому ми проводитимемо Інтернет у ті заклади, де доступу взагалі немає. А швидкість підключення для опорних закладів та великих шкіл збільшимо до 100 Мбіт/с, для інших закладів – не менше 30 Мбіт/с», – зазначила Лариса Шевчук.

Начальник управління додала, що закупівля комп’ютерів здійснюватиметься на засадах співфінансування у різних пропорціях для міст обласного значення, районів та ОТГ – від 10 до 30% становитимуть кошти місцевих бюджетів.

Придбання послуг з доступу до Інтернету для шкіл здійснюватиметься без співфінансування з місцевих бюджетів. Однак сплата абонентної плати за доступ до Інтернету здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: