В Житомирі за «теплий кредит» жителі ОСББ замінили вікна і двері » Новини Житомира
 
 


В Житомирі за «теплий кредит» жителі ОСББ замінили вікна і двері

Автор: news_maker від 1-05-2019, 13:42, переглядів: 1 372

В Житомирі за «теплий кредит» жителі ОСББ замінили вікна і двері

ОСББ «Шевченка-105» у Житомирі – одні із тих об’єднань співвласників будинку, які скористались програмою «теплих» кредитів. Мешканці будинку сплатили лише близько 10% вартості встановлених вікон та дверей, решту – компенсували їм із державного, обласного та міського бюджетів.

Про це розповів голова ОСББ Сергій Маковський.

За його словами, минулого року жителі вирішили «утеплитись» та встановити металопластикові вікна та двері у багатоповерховому будинку.

«Про програму «теплих кредитів» знає мабуть чи не кожен голова ОСББ – настільки вона інформаційно популярна. Тому і учасники нашого ОСББ вирішили скористатись такою можливістю. У травні 2018 року ми взяли у банку кредит на близько 342 тис. грн на нові вікна та двері у будинку. Подали відповідні документи і вже незабаром отримали близько 198 тис. грн компенсації з державного бюджету. Ще 10%, а це близько 34 тис. грн, відшкодували нам із обласного бюджету, та 40% – із міського. І я, як голова ОСББ, і жителі дуже задоволені дією цієї програми, адже обійшлось це нам всього десь у 35 тис. грн із всієї суми, решту кредиту – нам компенсували», – зазначив пан Сергій.

Голова ОСББ додав, що співвласники планують ще скористатись програмою, адже це реальна можливість модернізувати житло, яке в результаті стає більш енергозберігаючим та економить кошти жителів на оплату комунальних послуг.

Загалом з початку дії програми «теплих» кредитів 131 ОСББ та 13575 домогосподарств взяли кредити на утеплення та модернізацію житла й отримали компенсацію.

Завдяки державній програмі підтримки, оформивши кредит, можна придбати енергоефективні матеріали для свого будинку чи квартири і отримати від 20 до 70% відшкодування.

«Теплий» кредит надається:

– на придбання котла з використанням будь-яких видів палива та енергії (крім природного газу) з відшкодуванням від 20 до 70% суми кредиту;
– на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів з відшкодуванням від 30 до 70% суми кредиту.

ОСББ та ЖБК на енергоефективні заходи може отримати від 40% до 70%.

За обласною програмою також можна отримати підтримку на енергоефективні технології для житла:

– фізичним особам – 10 % від суми кредиту, але не більше 1000 грн;
– учасникам АТО та членам сімей загиблих – 10% від суми кредиту, але не більше 2000 грн;
– ОСББ, ЖБК – 10% від суми кредиту раз у рік за одним кредитним договором.

Кредит можна отримати на заміну вікон, дверей, утеплення будинку, придбання твердопаливного котла тощо.

Для того, аби оформити «теплий» кредит, необхідно вибрати партнера-постачальника, визначитися з товаром, який вам потрібний, та отримати в магазині рахунок-фактуру на цей товар. До банку потрібно подати такі документи: паспорт, податковий номер, документ про отримані доходи за 6 місяців, рахунок-фактуру на товар, документ про призначену субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (для осіб, яким призначено субсидію), акт виконаних робіт (для АБ «Укргазбанк»).

Нагадаємо, у березні жителі Житомирщини оформили більше 200 «теплих» кредитів, які можна оформити у 4 банках: Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк і Укрексімбанк.

За довідками щодо кредитування можна звертатися до відділень зазначених банків або за адресою м. Житомир, м-н імені С. П. Корольова, 3/14, каб. 110, телефон: (0412) 47-47-12.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: