У Коростенському районі викрито місцевого «альпініста» у спробі крадіжки кабелів » Новини Житомира
 
 


У Коростенському районі викрито місцевого «альпініста» у спробі крадіжки кабелів

Автор: news_maker від 13-05-2019, 23:56, переглядів: 864

У Коростенському районі викрито місцевого «альпініста» у спробі крадіжки кабелів

42-річного жителя с. Розівки рейдувальники застали уночі 13 травня верхи на стовпі електроопори, де чоловік намагався демонтувати дроти з повітряної лінії. Його передали викликаним на місце події поліцейським. Розпочато кримінальне провадження.

Після півночі до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про невідомого чоловіка неподалік с. Розівки, поміченого на стовпі електроопори з інструментами для демонтажу кабелів.

– Цю територію рейдують представники товариства підрядників, які наглядають, щоб не виникало будь-яких механічних пошкоджень на стратегічній повітряній лінії електропередачі. Відтак чергова група й помітила якогось чоловіка на металевій опорі іншої, недіючої лінії, що знаходиться поруч з їх об’єктом. За викликом виїхав наряд поліцейських швидкого реагування, а згодом прибула і слідчо-оперативна група, - розповів начальник Коростенського ВП ГУНП Михайло Старовойт.

Нічним «альпіністом» виявився 42-річний житель с. Розівки, в якого вилучено спеціальне спорядження, мотузки та інструменти для демонтажу кабелів. Чоловік зізнався, що мав намір добути з них алюмінієвий дріт і виручити за нього кошти.

Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.15 (Замах на крадіжку), ст.185 (Крадіжка) ККУ. У рамках розпочатого кримінального провадження чоловіка перевіряють на причетність до інших подібних правопорушень.

За чинним законодавством спроба викрадення кабелів може обернутися для нього штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

У Коростенському районі викрито місцевого «альпініста» у спробі крадіжки кабелів

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: