У Житомирі поліцейські виявили нетверезого керманича на угнаному «Фольксвагені» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі поліцейські виявили нетверезого керманича на угнаному «Фольксвагені»

Автор: news_maker від 19-05-2019, 20:24, переглядів: 1 325

У Житомирі поліцейські виявили нетверезого керманича на угнаному «Фольксвагені»

Працівники Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини на одній з вулиць помітили підозрілого керманича автівки, який невдало спробував утекти від поліцейських і, як з’ясувалось, перебував у нетверезому стані. «Фольксваген», яким кермував, чоловік «орендував» у свого родича без його відома. Правопорушнику загрожує кримінальна та адміністративна відповідальність.

Близько 16 години інспектори відділу організації діяльності груп реагування УПД ГУНП на одній з житомирських вулиць звернули увагу на автомобіль «Фольксваген», припаркований на зустрічній смузі руху. Чоловік, який знаходився за кермом, своєю неадекватною поведінкою викликав у правоохоронців підозру. А при наближенні їх до автівки, вийшов з неї і кинувся навтьоки у найближчі двори багатоповерхівки.

– Ми з колегою швидко наздогнали втікача. За зовнішніми ознаками він явно перебував у нетверезому стані. Коли попросили надати водійські документи, виявилось, що таких у нього немає. Автомобіль, за його словами, належить родині дядька, а відтак він «взяв його напрокат» без відома власників. Для встановлення усіх обставин і документування події ми викликали наряд патрульних поліцейських та проінформували чергову частину Житомирського відділу поліції, - розповів старший інспектор з особливих доручень відділу УПД ГУНП Максим Прохоренко.

По прибуттю працівники патрульної поліції склали відносно керманича адміністративні матеріали за ч.2 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування…) КУпАП, а після медичного освідування стану алкогольного сп’яніння – і за ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння…) КУпАП.

Водночас працівники слідчо-оперативної групи Житомирського ВП ГУНП, які працювали на місці події, підтвердили, що про викрадення автівки до поліції уже надійшла заява від власниці транспортного засобу. Відтак «Фольксваген» було вилучено. Попередня кваліфікація дій правопорушника – ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. Триває з’ясування усіх обставин.

Про чоловіка відомо, що раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. За нові правопорушення, окрім штрафних санкцій, йому може загрожувати обмеження або позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

У Житомирі поліцейські виявили нетверезого керманича на угнаному «Фольксвагені»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: