Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України повторно перевірив 76 водойм області » Новини Житомира
 
 


Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України повторно перевірив 76 водойм області

Автор: news_maker від 30-05-2019, 14:56, переглядів: 1 136

Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України повторно перевірив 76 водойм області

Перед початком сезону відпочинку на Житомирщині лабораторний центр МОЗ України вдруге здійснив відбір зразків води в місцях масового відпочинку жителів області для перевірки її стану.

Лабораторний центр відібрав 76 зразків води і у 52% виявили відхилення від санітарних норм. Найбільш бактеріально забруднені – р. Гнилоп’ять у м. Бердичеві, р. Тетерів у Житомирському Гідропарку та кар’єр у смт Черняхів, де вміст бактерій перевищує норму у 48 разів (240000 при нормативно допустимому значенні не більше 5000).

Також брудна вода в річках Случ (м. Новоград-Волинський),Тетерів (с. Висока Піч, с. Дениші, м. Коростишів), Ірша (смт Іршанськ), Норинь (м. Овруч), Словечна (с. Словечне), Очеретянка (смт Черняхів), Жерев (смт Лугини), Лісна (смт Романів), кар’єр Слобода-Селець Житомирського району.

За санітарно-хімічними показниками вода найгіршої якості у річці Гнилоп’ять (м. Бердичів) та бердичівських ставках – шкіроб’єднання, рафінадного заводу, «Шандора», селах Гардишівка і Мирославка цього ж району, р. Случ в смт Мирополь та м. Новоград-Волинський, р. Лісна у смт Романів, кар’єр у смт Черняхів.

Менше забруднена, але з перевищенням рівня БСК та ХСК (біологічне та хімічне споживання кисню) вода в р. Гуйва (Андрушівка), р. Унава (с. Квітневе Попільнянський район), р. Роставиця (смт Ружин, с. Заріччя Ружинського району), р. Тетерів (м. Чуднів, м. Коростишів), р. Случ (смт Любар, смт Нова Чортория), р. Уж (м. Коростень), р. Здвиж (смт Брусилів), р. Норинь (м. Овруч), р. Словечна (с. Словечне), а також в ставках області – с. Волиця Андрушівського району, с. Прибережне Ружинського району, с. Стовпів Чуднівського району, № 1 у м. Чуднові, с. Вигнанка Любарського району, № 1 у м. Коростишеві, с. Жубровичі Олевського району.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: