Знімальна група фільму «Вогонь самопосвяти» отримала почесні нагороди » Новини Житомира
 
 


Знімальна група фільму «Вогонь самопосвяти» отримала почесні нагороди

Автор: news_maker від 5-11-2019, 00:25, переглядів: 1 800

Знімальна група фільму «Вогонь самопосвяти» отримала почесні нагороди

У серпні 2018 року документальний фільм про Почесного громадянина Житомира Олега Ольжича у номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» було відзначено Державною премією імені Івана Франка. Нагородження знімальної групи фільму про Почесного громадянина Житомира – Олега Ольжича - відбулося, 31 жовтня, під час 56-ї сесії Житомирської міської ради.

«Я маю честь вручити високі державні нагороди творчому колективові, який у 2018 році здобув державну премію імені Івана Франка за кращий документальний фільм, присвячений визначному діячеві Організації Український Націоналістів, поету і вченому Олегу (Кандибі) Ольжичу. Житомир – це місто, яке безпосередньо пов’язане з цією визначною постаттю, тому цілком закономірним є те, що саме в цьому місті пам’ятають про Героя, шанують його пам'ять. Врешті – решт тут, у Житомирі, з’явився фільм, який розповідає про його життя і творчість», - зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак під час вручення почесних відзнак знімальній групі.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин подякував команді знімальної групи за збереження культурно-історичної спадщини житомирської громади та побажав успіхів у реалізації наступних проєктів.

Довідково: Премію ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності засновано 2004 року, вона присуджується щорічно до дня народження Івана Франка - 27 серпня. Премією відзначаються автори нових оригінальних творів, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

«Вогонь самопосвяти» - став першим фільмом навчально-виховного проекту про життя видатних житомирян «Видатні постаті Житомира», що стартував у 2017 році за підтримки міського голови Сергія Сухомлина та депутатів Житомирської міської ради.

У рамках проекту на замовлення департаменту освіти міської ради режисер Житомирського обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги Петро Авраменко написав сценарій та зняв фільм про Почесного громадянина Житомира Олега Ольжича «Вогонь самопосвяти». Для зйомок відеороботи з міського бюджету було виділено 60 тис. грн.

Прем’єра фільму відбулася у вересні 2017 року під час сесії Житомирської міської ради.

Знімальна група фільму «Вогонь самопосвяти» отримала почесні нагороди
Знімальна група фільму «Вогонь самопосвяти» отримала почесні нагороди
Знімальна група фільму «Вогонь самопосвяти» отримала почесні нагороди

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: