У громадському транспорті Житомира підвищили вартість проїзду: як економити? » Новини Житомира
 
 


У громадському транспорті Житомира підвищили вартість проїзду: як економити?

Автор: news_maker від 10-01-2020, 19:43, переглядів: 2 336

У громадському транспорті Житомира підвищили вартість проїзду: як економити?

З 10 січня у Житомирі запроваджені нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. Оплата за проїзд може здійснюватися як безготівковою формою, так і готівкою. Валідатори приймають для оплати транспортні карти, а також банківські картки з функцією «PayPass» - безконтактна оплата.

Безконтактні платіжні картки з функцією PayPass в Україні випускають в банківських установах. Така технологія дозволяє оплачувати проїзд без введення ПІН-коду чи підпису. Достатньо лише піднести банківську пластикову картку до платіжного терміналу на відстань 1-3 см на 2-3 секунди. Банківські карти тільки з магнітною стрічкою не приймаються до оплати.

У громадському транспорті Житомира підвищили вартість проїзду: як економити?
У громадському транспорті Житомира підвищили вартість проїзду: як економити?


1. Скільки платити?

Їздите тролейбусом/трамваєм:

4 грн - якщо платите безконтактними картками (транспортною або банківською), СМС, QR Приват24.

5 грн - якщо готівкою кондуктору/водію.

З 22 до 6 ранку - усім по 10 грн з правом пересадки на майдані Перемоги.

Найдешевшим варіантом є безліміт на 30/90 днів за 140/400 грн (для студентів 70/200 грн, учнів 35/100 грн). Варто зазначити, що при використанні безліміту додаткової доплати в нічний час немає.

Їздите маршрутками:

6 грн - якщо платите безконтактними картками у всіх маршрутках, у зелених комунальних (маршрут 3, 4) - ще наявна оплата за допомогою СМС, QR-кодів Приват24.

7 грн - якщо готівкою водію.

2. Пільговий проїзд?

Для учнів: 3 грн - з 6:00 до 20:00 транспортною карткою, або СМС у комунальних автобусах.

Для усіх, крім пенсіонерів за віком, і людей з інвалідністю 3-ї групи: 0 грн, до березня - показуй посвідчення і їдь як і раніше. Якщо є картка житомирянина - прикладай до валідатора і їдь безоплатно без обмежень.

Для пенсіонерів за віком і людей з інвалідністю 3-ї групи: Готівкою з 10 до 16 години у всіх маршрутках - 3 грн і посвідчення, у інший час повна вартість. 3 грн без обмежень по часу якщо є картка житомирянина, яку поповнили заздалегідь.

3. Чи треба мені картка житомирянина зараз уже?

Ви не пільговик? Поки не гарячкуйте, як мінімум, кінця весни. Користуйтесь іншими варіантами безготівкової оплати. Навіть, якщо ви пільговик до березня можете їздити як їздили.

4. Де купити транспортну картку?

Ви не пільговик, банківська безконтактна є не у всіх і читається лише на валідаторах з друком квитка, СМС тільки для абонентів не на контракті - ваш вибір найзручніший інструмент - транспортна картка.

Її можна купити за 20 грн і поповнити у таких точках продажу: http://transport.zt.ua/pasazhyram/tochky-prodazhu. Кажіть чітко продавцю чи хочете “безліміт” на електротранспорт чи “гаманець” для усіх видів транспорту.

5. Як поповнити транспортну картку чи картку житомирянина?

У тих, же точках продажу або онлайн:http://transport.zt.ua/pasazhyram/online-popovnennja. Вводите 9 цифр картки (на звороті) і за 24 години прикладіть картку до валідатора. Онлайн поповнення не миттєве, тому поповнюйте заздалегідь!

6. У мене є транспортна картка але там безліміт, а хочу і у маршрутках їздити.

Берете картку, 1 раз йдете в одну з точок продажу і кажете: “хочу змінити картку на “Гаманець” і поповнити на 50 грн”. Безліміт зникне і картку потім можна буде поповнювати онлайн на довільну суму. За допомогою картки можна оплатити проїзд як у приватних перевізників, так і у електротранспорті (вартість проїзду буде списуватись з балансу картки. У маршрутках і автобусах - 6 грн, у електротранспорті - 4 грн.).

7. Чи можна оплатити за двох?

Оплатити за двох та більше осіб можна транспортною карткою з тарифом "Гаманець" при наявності на ній відповідного балансу.

8. А що з цим валідатором без друку квитка, безпечно через нього платити?

Інформація про поїздку після валідації транспортної картки записується на неї ж. Тому кондуктор чи контролер може перевірити оплату піднісши карту до свого валідатора. Банківські картки і, поки-що, Картки житомирянина не читаються на ньому, через законодавчі обмеження.

9. Як перевірити баланс транспортної картки?

На квитку, на екрані валідатора при валідації, або натискання кнопки “перевірка балансу/оплати”, або ввівши номер картки у онлайн сервісах поповнення.

10. Куди писати, якщо не працює валідатор у маршрутці, або проблеми з оплатою моєю карткою?

Якщо проблеми з водієм - залишайте скаргу на єдиний номер 1580. Запам'ятайте номер автобусу, маршрут, час.

Якщо проблеми з карткою, поповненням, оплатою - пишіть повідомлення на viber\telegram 073 333 1580. Вкажіть, номер картки, яка помилка на валідаторі, який номер транспортного засобу, платіжну систему, максимум іншої технічної інформації.

11. У мене учнівська картка, вона без іконки автобуса, теж можна їздити у маршрутках, за яким тарифом?

Всі транспортні картки можуть використовуватись у всіх видах транспорту. Для цього у точці продажу слід змінити пакет послуг на "гаманець". Див. п. 6. Вартість поїздки буде становити 3 грн. (з 6 по 20 годину на протязі навчального року).

12. Рішення щодо підвищення тарифу та перелік пільгових категорій?

Рішення про тариф: http://zt-rada.gov.ua/fi…/upload/sitefiles/doc1576139755.pdf

Рішення з переліком пільгових категорій: http://zt-rada.gov.ua/fi…/upload/sitefiles/doc1550500965.pdf



Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: