Висока вода ще завдає чимало незручностей, але ситуація цілком контрольована » Новини Житомира
 
 


Висока вода ще завдає чимало незручностей, але ситуація цілком контрольована

Автор: admin від 11-04-2013, 19:21, переглядів: 1 450

Висока вода ще завдає чимало незручностей, але ситуація цілком контрольована

У цьому пересвідчилися житомирські журналісти під час прес-туру з вивчення паводкової ситуації, який організувало управління Державної служби надзвичайних ситуацій. Першим пунктом призначення став переливний міст через Тетерів в селі Харитонівка Коростишівського району, який цього тижня був "героєм" сюжету новин на одному з центральних телеканалів :"Коли будувався цей міст, не було враховано підняття рівнів води, і міст був побудований дуже низько над водою. І сьогодні підняття води сягає всього 1,38 метра від того рівня, на якому річка була взимку. Амплітуда підняття досить мала, а міст вже затоплений", – пояснив ситуацію заступник начальника обласного управління водних ресурсів Валентин Молодецький.

Відповідь на питання "чи є життя за затопленим мостом?" журналісти отримали, потрапивши до Харитонівки об’їзним шляхом. Сільський голова Зінаїда Зубленко переконувала, що і за таких умов життєдіяльність села налагоджена:"Це проблема нашої місцевості. А якщо така надзвичайна ситуація, а вона у нас буває часто, коли підтоплює весною, і коли великі дощі йдуть, ми вирішуємо це питання. У нас всі магазини працюють, у нас систематично завозиться хліб, у нас організований навчально-виховний процес, у нас діти жодного дня не пропустили навчання".

Так, затоплений міст значно подовжив шлях до райцентру, але ніяк не відрізав село від цивілізації, стверджує сільський голова.

Серйозні сезонні проблеми і в кількох районах Житомира. Рятувальники кажуть: найчастіше доводиться виїжджати на відкачку води з приватних садиб на Мар'янівці, Мальованці та Крошні. У цілому ж сподіваються, що пік водопілля вже минув:

"Фахівці стверджують, що вода падає, і це дійсно так. Найважливіше для нас сьогодні – це закінчити роботи по відкачці води з присадибних ділянок, які перебувають або в низовій місцевості, або якимось чином порушені інженерні системи водовідведення. Саме такими випадками ми зараз займаємося і я сподіваюся, що в найближчі кілька днів ми завершимо цю роботу", – висловив надію заступник начальника обласного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Олег Держанівський.

Станом на 11 квітня рятувальники вже здійснили понад 260 подібних виїздів.

Висока вода ще завдає чимало незручностей, але ситуація цілком контрольована

Висока вода ще завдає чимало незручностей, але ситуація цілком контрольована

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: