Сергій Сухомлин і Віталій Бунечко попросили вибачення у медперсоналу інфекційного відділення » Новини Житомира
 
 


Сергій Сухомлин і Віталій Бунечко попросили вибачення у медперсоналу інфекційного відділення

Автор: news_maker від 30-03-2020, 17:07, переглядів: 1 972

Сергій Сухомлин і Віталій Бунечко попросили вибачення у медперсоналу інфекційного відділення

Зранку, 30 березня, у соцмережах почали розповсюджувати повідомленні про нібито звільнення медиків з інфекційного відділення Житомирської міської лікарні №1.

"Весь колектив інфекційного відділення м. Житомир пише заяви на звільнення в зв'язку з несправедливим звинувачуванням в корупції та поборах працівників відділення і з неможливістю виконувати свої функціональні обов'язки! Вимагаємо мера м. Житомира Сухомлина публічного вибачення та спростування звинувачень на адресу медпрацівників інфекційного відділення", – йшлося у повідомленні.

Весь колектив інфекційного відділення м. Житомир пише заяви на звільнення в зв'язку з несправедливим звинувачуванням в...

Опубликовано Людмилой Алфьоровой Понедельник, 30 марта 2020 г.

Таким чином медики відреагували на заяву міського голови Сергія Сухомлина. 27 березня він розповів, що в міській лікарні №1 з пацієнтів вимагають "благодійні внески" за експрес-тести на коронавірус. Він пообіцяв покарати за таку ініціативу директора лікарня Володимира Мордюка та завідуючу інфекційним відділенням Оксану Волкову.

"Від житомирян почала надходити інформація про те, що в лікарні з них вимагали кошти за експрес-тести на коронавірус – 500 гривень в якості "благодійного внеску". Зокрема, мені передали такий чек з оплатою благодійного внеску в лікарні №1. Вчора ввечері я зібрав головних лікарів та начмедів і ще раз уточнив, чи є якісь нагальні потреби у лікарень. З’ясувалося, що зараз лікарні забезпечені всім необхідним й на деякий час цього вистачить. Тоді я показав документи про оплату за проходження тестів та медикаменти. З медикаментами зараз ситуація дійсно непроста, бо "Таміфлю", який використовується для лікування пневмоній, зараз в Україні практично неможливо купити. В нашій лікарні він є, але в невеликій кількості, тому хворому дають на кілька днів цей або подібний препарат, а потім просять докупити для подальшого лікування. А ось щодо експрес-тестів, то брати гроші навіть в якості благодійних внесків у такий час неприпустимо", – розповів у коментарі сайту Житомир інфо Сергій Сухомлин.

Вже 30 березня мер Житомира заявив, що він вибачився перед медиками і вони продовжать працювати.

"Лікарів інфекційного відділення образила ситуація навколо інформації про благодійні внески, але лише завдяки цим внескам в них був запас матеріалів на перший час. Я зустрівся з колективом, ми обговорили ситуацію, що склалася: люди готові працювати, я їм за це дуже вдячний, вони справжні патріоти", – сказав Сухомлин.

Також міський голова Житомира зазначив, що зараз значна увага прикута до лікарів й вони потребують допомоги та підтримки.

"Лікарі зараз перебувають в зоні особливої уваги й важливо зараз захистити їх не лише від коронавірусу, а допомогти та підтримати в цей складний час. Є випадки, коли у чоловіка на роботі дізнаються, що дружина працює в інфекційному відділенні, й вона змушена звільнитися. Є випадки, коли медсестру з села Піски висадили з маршрутки серед дороги її односельці, коли хтось сказав, що вона працює медсестрою в інфекційному відділенні. Зараз медикам крім фінансової підтримки, крім медикаментів, ще потрібна наша з вами увага, повага і розуміння: якщо не вони, то захистити нас буде нікому", – зазначив Сергій Сухомлин.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: