У Житомирі велосипедисти вимагали збільшити кількість велодоріжок » Новини Житомира
 
 


У Житомирі велосипедисти вимагали збільшити кількість велодоріжок

Автор: news_maker від 9-06-2020, 15:01, переглядів: 915

У Житомирі велосипедисти вимагали збільшити кількість велодоріжок

9 червня в Житомирі близько сотні велосипедистів з плакатами мітингували під стінами обласного управління патрульної поліції. Одна з вимог – збільшити кількість велодоріжок та велосмуг у місті, повідомляє Суспільне.

Організатор акції Андрій Бабак каже, що за час карантину велосипедами почали користуватися більше житомирян. Зараз, за його словами, у місті велосипедами користуються більше 2 тисяч людей. Тому протестувальники вимагають збільшити кількість велодоріжок та велосмуг у місті.

"Ми об’єдналися біля приміщення патрульної поліції, щоб нагадати, що ми є учасники дорожнього руху. Патрульна поліція відмовляється погоджувати проектні рішення, там де є перспектива велосмуги. Зараз проходить ремонт вулиці Великої Бердичівської, Чуднівської, і в нас є бажання, щоб наші проекти, наші умови були спрямовані для нас" - сказав Андрій Бабак.

Житомирянин Богдан Кулініч їздить на велосипеді вже 13 років. До протестувальників долучився, аби підтримати розвиток велоінфраструктури у місті.

"Прикро, що в місті не розвивається велосипедна інфраструктура, аби нам було безпечніше та зручніше їздити і щоб більше людей пересідало на велосипеди. В нашому місті фактично немає велодоріжок – лише одна, зовсім маленька, але вона нічого не вирішує. Чим Житомир гірший від інших міст? У всіх містах розвивається велоінфраструктура, робляться доріжки, велополоси, всі умови, щоб було безпечно їздити. Чому Житомир пасе задніх?" - розповів Богдан Кулініч.

Пресофіцер патрульної поліції в області Ігор Іванюк каже: аби збільшити кількість велодоріжок у місті, потрібно подати проектну документацію, яка відповідатиме усім нормам та стандартам безпеки дорожнього руху.

"Управління патрульної поліції не займається розробкою проектної документації. Ми згідно наших повноважень погоджуємо або не погоджуємо ті проекти та рішення, які пропонуються. Якщо буде подано всі необхідні документи, які будуть розроблені відповідно до норм та стандартів передбачених законом, звичайно, ми не будемо стояти проти цього" - повідомив Ігор Іванюк.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: