Інструкція покупки квартири у власника » Новини Житомира
 
 


Інструкція покупки квартири у власника

Автор: news_maker від 23-06-2020, 13:58, переглядів: 892

Інструкція покупки квартири у власника

Вторинна квартира — це житлоплоща якою раніше користувався попередній власник. Тобто вона має юридичну та технічну історію. Купівля такої нерухомості пов'язана з серйозними ризиками для покупця. Він може легко зіткнутися з шахраями та недобросовісними власниками нерухомого майна. Уникнути проблем можна, дотримуючись чіткого плану дій який використовують фахівці ринку.

Поетапний план дій покупця

Не має значення спосіб продажу нерухомості, для покупців угода проходить за універсальним порядком. Варто дотримуватися наступного алгоритму дій:

- Пошук пропозицій, що відповідають вимогам покупця.
- Зустріч зацікавлених в угоді сторін для знайомства з предметом, що послужив причиною співпраці.
- Перевірка особистості власника нерухомості та юридичної чистоти квартири. Варто зіставити відповіді продавця з інформацією, вказаною в документації.
- Ведення переговорів про вартість житлоплощі. При виявленні серйозних дефектів житлових приміщень можна претендувати на знижку. Попутно обговорюються умови угоди та оформлення попередньої згоди.
- Укладення основного договору придбання житлової нерухомості.
- Якщо використовуються позикові кошти банку подається заявка в відповідні фінансові установи. У випадку з позитивним рішенням з боку банку складається 2 угоди на кредит і куплю-продаж квартири.
- Контракт, складений між покупцем і продавцем, реєструється в державному реєстрі. Майнові права переходять до покупця після формування виписки в Державному реєстрі майнових прав.
- Сторони передають ключі та суму грошей, обумовлену в договорі. Оплачуються всі податки, передбачені державою. Покупець та продавець домовляються про звільнення житла колишнім власником.

Перш ніж переходити до активних дій потрібно вибрати відповідний по параметрах варіант. Сьогодні безпечно купити квартиру на вторинному ринку допоможуть інформаційні можливості інтернету. Це зручний спосіб розв'язання житлового питання.

Документальна сторона угоди з нерухомим майном

Співпраця між власником квартири та покупцем має на увазі стандартний пакет документації. З боку продавця повинні бути підготовлені папери з наступного переліку:

- документ що засвідчує особу власника житла;
- електронна або паперова виписка з реєстру майнових прав;
- документ, що підтверджує виникнення права власності;
- технічна документація на квартиру, видана БТІ;
- якщо у квартирі проведені перепланування обов'язково потрібна довідка що підтверджує їх законність;
- виписка, що зображає інформацію про всіх зареєстрованих у квартирі;
- квитанції, що підтверджують відсутність боргів з оплати комунальних послуг;
- довідка що підтверджує дієздатність власника нерухомості;
- у випадку з пропискою неповнолітніх або опікуваних осіб дозвіл опікунської ради;
- якщо об'єкт є частковою власністю, потрібна письмова згода всіх співвласників, завірена у нотаріуса;
- якщо нерухомість є спільно нажитим майном потрібна письмова згода одного з подружжя, також завірена нотаріально.

Підбиваємо підсумки

Убезпечитись від всіх ризиків, купуючи квартиру на вторинному ринку, досить складно навіть фахівцеві. Покупець повинен вибрати відповідний спосіб здійснення угоди ґрунтуючись на власних фінансових можливостях. Іноді вигідно співпрацювати з власником нерухомості. У деяких випадках без допомоги ріелтора не обійтися. Після відбору кандидатів слідує доскональне вивчення технічних характеристик і документів на нерухомість. І на останньому етапі належить підписання письмового договору, передача грошей, отримання ключів та реєстрація квартири на нового власника.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: