У Житомирі зупиняли годинник на будівлі міської ради заради профілактики » Новини Житомира
 
 


У Житомирі зупиняли годинник на будівлі міської ради заради профілактики

Автор: news_maker від 30-07-2020, 12:36, переглядів: 823

У Житомирі зупиняли годинник на будівлі міської ради заради профілактики

29 липня у Житомирі о 9 годині ранку годинник на міській раді зупинили, аби провести профілактичні роботи. За кілька годин роботу ратушного годинника відновили.

Кореспонденти Суспільного разом з майстрами Анатолієм Курковим і Сергієм Каплуном та завгоспом міськради Анатолієм Весельським ходили дивитися, як проводять профілактичні роботи на головному годиннику міста. Сергій Каплун – не тільки майстер-годинникар, а й один з розробників цього годинника:

"Через два роки цьому годиннику виповниться 50 років. 48 він пропрацював вірою і правдою. Були дрібні збої. Зараз потрібно профілактику зробити. Розробляв цей годинник відділ автоматизації і механізації заводу "Електровимірювач", там же його і виготовляли. Керівництво нашого підприємства вирішило подарувати місту до якогось свята. На ньому два табло. Ліве табло показує скільки імпульсів прийшло з електроніки, а друге табло пов'язане зі стрілками".

Майстер-годинникар Анатолій Курков каже, що в годиннику є одна деталь, яку не можна замінити на нову, тому що її вже не випускають:

"Я зняв редуктор, який пов'язаний зі стрілками годинника. Він приймає сигнали від блоку електроніки, який знаходиться на іншому поверсі, передає сигнали на редуктор і далі стрілки годинника переходять на хвилину. Є одна деталь, яку не можна замінити на нову. Немає де її взяти, бо її виготовили ще за часів СРСР на годинниковому заводі. Тому я її періодично знімаю, підправляю і знов складаю на місце. Таким чином ми підтримаємо цей годинник".

Майстри говорять, що робити ремонт годинника готові у будь-який час.

"Сиджу на рибалці. Дзвінок з міськвиконкому – кореспонденти знімають, що щось з годинником. Я кидаю рибалку, їду сюди, дивлюся. Все нормально. А виявляється моя онучка, яка працює у рекламі, поставила триногу і знімала годинник на швидкості. Відео робила про Житомир. Вона знімала, а я за неї отримав", – жартома каже Сергій Каплун.

Роботу головного годинника Житомира відновили по обіді.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: