Сергій Рижук про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету області за І квартал » Новини Житомира
 
 


Сергій Рижук про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету області за І квартал

Автор: admin від 26-04-2013, 12:07, переглядів: 1 439

Сергій Рижук про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету області за І квартал

На цьому зробив особливий акцент голова облдержадміністрації Сергій Рижук 25 квітня під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
Оцінюючи виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету області за І квартал, очільник області зауважив: «Справа не в рейтингових показниках, а у створенні належних умов життя для жителів нашої області. Такий підхід висловлює і Глави держави. Крім того, одним із головних завдань, на якому акцентують Президент України Віктор Янукович, Прем’єр-міністр України Микола Азаров, є розвиток внутрішнього ринку. У цьому сенсі Житомирщина має значно кращі потенційні можливості, ніж зокрема південні і східні регіони України».
Таку думку голова облдержадміністрації висловив, заслухавши виступ директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Зінаїди Янченко. За її словами, впродовж січня-лютого середньомісячна заробітна плата в області зросла на 10% і становила 2320 грн., а середній розмір пенсії на 1 квітня склав 1336 гривень, що на 16% більше торішнього показника. Такі позитивні тенденції сприяли збільшенню обороту роздрібної торгівлі на 10%.
Протягом І кварталу промисловими підприємствами області вироблено продукції на 15,5% більше минулорічного періоду, хоча у цілому по Україні спостерігається спад промислового виробництва на рівні 5%. «За темпами промислового виробництва Житомирщина перевиконує завдання програми на 11,5%», – повідомила Зінаїда Борисівна.
Разом із тим, в області здійснено ряд важливих напрацювань щодо реалізації в області нових інвестиційних проектів у переробній, добувній галузі, сільському господарстві, а також у новому для нас напрямі – виробництві сонячної енергії.
У наступному кварталі заплановано запустити в дію новий, потужний проект польської компанії «Інко-Фуд» з переробки м\'яса у місті Бердичеві. Директор профільного департаменту відзначила, що за минулий рік приріст сукупного обсягу іноземного капіталу області склав 26 млн дол. США, перевищивши минулорічне значення на 8%. При цьому загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку Житомирщини, досяг 364 млн дол. США. Так, капітальних інвестицій було освоєно 2,5 млрд грн, що на 10% перевищує дані минулого року.
Також Зінаїда Янченко повідомила і про те, що відповідно до доручень Президента України та ряду Урядових рішень, прискорено процес створення центрів надання адміністративних послуг. «У містах обласного значення його необхідно завершити до 31 травня, а у районних центрах до 1 листопада цього року», – пояснила вона.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: