Компанія-інвестор отримала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу в Житомирі » Новини Житомира
 
 


Компанія-інвестор отримала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу в Житомирі

Автор: news_maker від 22-10-2020, 23:44, переглядів: 1 058

Компанія-інвестор отримала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу в Житомирі

22 жовтня 2020 року відбулась пресконференція з нагоди отримання компанією ТОВ «МС Соціальний проєкт» дозволу на початок будівництва сміттєпереробного заводу в місті Житомирі.

У 2018 році рішенням сесії Житомирської міської ради затверджено інвестиційну угоду, яку згодом укладено між містом та компанією ТОВ «МС Соціальний проєкт» щодо будівництва та експлуатації в місті Житомирі сучасного сміттєпереробного заводу.

Відповідно до інвестиційного договору компанія-інвестор за власні кошти зобов’язується побудувати високотехнологічний завод з переробки твердих побутових відходів, що має відповідати європейським нормам екологічної безпеки. Натомість місто має надати компанії земельну ділянку для реалізації проєкту та забезпечити вивіз сміття, що продукується на території громади на збудований завод.

«У Житомирі щорічно продукується більше 120,0 тисяч тонн твердих побутових відходів, і щороку їх кількість лише зростає. На сьогодні в місті відсутня система переробки відходів, тому всі вони захоронюються на міському сміттєзвалищі. Питання впровадження ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами є одним з найбільш пріоритетних завдань для місцевої влади, і це визначено стратегічними документами розвитку міста. Сьогодні місто Житомир на крок наблизилося до вирішення складного завдання – створення ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами. Компанія-інвестор отримала дозвіл на початок будівництва сміттєпереробного заводу та найближчим часом планує розпочати будівельно-монтажні роботи, і, що особливо важливо, будівництво заводу буде здійснюватися без фінансової участі місцевого бюджету», – розповідає Борис Пахолюк, директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради.

Введення в експлуатацію заводу планується у 2022 році, а саме обладнання вже частково виготовлене та чекає підготовки будівельного майданчика, про що і розповідає директор ТОВ «МС Соціальний проєкт» Євгеній Барах: «Наш проєкт є унікальним для України. Ми будуємо перший в Україні завод глибокої переробки сміття, саме переробки, а не спалювання (спалювання вже є в Україні). Глибина переробки сміття нашим заводом буде складами 90%. Це означає, що ми зможемо суттєво знизити навантаження на міський полігон твердих побутових відходів. Ми вже інвестували в обладнання та підготовчі роботи більше 1,5 млн євро власних коштів. Ми 1,5 роки займалися дозвільними процедурами: розробляли проєктну документацію, проходили громадські слухання, отримували погодження, висновки та державні експертизи, в тому числі будівельні та екологічні. Нарешті ми вже можемо розпочинати активну фазу будівництва: маємо всі необхідні дозвільні документи, в тому числі на початок будівельних робіт. Разом з тим, через те, що дозвіл на початок будівництва ми отримали в кінці будівельного сезону, самі будівельні роботи ми плануємо розпочати вже у 2021 році, а ввести в експлуатацію завод – у 2022 році. Це буде завод потужністю переробки 85,0 тис. тонн сміття в рік з новими робочими місцями (200 нових робочих місць). Ми також плануємо збільшення потужності заводу до 120,0 тонн в рік».

Також директор ТОВ «МС Соціальний проєкт» наголосив, що компанія зареєстрована в місті Житомирі та сплатила до місцевого бюджету вже більше ніж 2,0 млн грн, що разом з вже понесеними інвестиційними витратами компанії в розмірі більше ніж 1,5 млн євро підтверджує серйозність та рішучість компанії в реалізації проєкту. Крім цього, після реалізації проєкту в Житомирі компанія планує будівництво подібних заводів по всій Україні.



Компанія-інвестор отримала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу в Житомирі
Компанія-інвестор отримала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу в Житомирі

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: