З початку року поліцейські Житомирщини повернули додому понад 450 дітей » Новини Житомира
 
 


З початку року поліцейські Житомирщини повернули додому понад 450 дітей

Автор: news_maker від 4-11-2020, 22:46, переглядів: 695

З початку року поліцейські Житомирщини повернули додому понад 450 дітей

Переважну більшість неповнолітніх правоохоронці розшукали упродовж першої доби заходів. Поліцейські закликають дорослих не ігнорувати батьківські обов’язки з виховання неповнолітніх дітей і контролювати їх місцезнаходження і зайняття.

За словами керівниці підрозділу ювенальної превенції ГУНП в області Наталії Гончарук, серед розшуканих цього року діти віком від 4 років і юні особи 14-17 років. Основні причини – це потяг до подорожування, сімейні негаразди і непорозуміння з батьками або перше кохання.

– З початку року працівники поліції встановили місце перебування 453 дітей і підлітків, 441 з них повернули додому упродовж першої доби пошуків. Слід зазначити, що заяв про зникнення дітей за 10 місяців цього року на 18 відсотків більше, ніж минулого року за такий же період. Але не через те, що діти втікають чи губляться частіше, а тому, що дорослі переважно стали більше повідомляти і звертатись за допомогою поліції, не гаючи часу на самостійні пошуки. І це правильно, оскільки оперативність отримання нами такого повідомлення дозволяє залучати до пошуків дитини серед основних і додаткові сили, у тому числі, і технічні засоби. А такий комплекс у рази підвищує шанси швидкого встановлення місця перебування розшукуваного, - розповів заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Днями до Баранівського відділення поліції звернулась схвильована жителька райцентру. Жінка розповіла, що її 11-річний син близько 19-ї вечора пішов з домівки і пропав. Його мобільник не відповідав, водночас люди бачили хлопця поблизу водойми.

Тривожне повідомлення одразу ж взялися перевіряти поліцейські груп швидкого реагування та працівники інших підрозділів Баранівського ВП ГУНП. У результаті організованого відпрацювання території міста уже за годину правоохоронці знайшли хлопчика біля однієї зі шкіл. Як виявилось, він загулявся з друзями, а повідомити батьків про своє місцезнаходження «забув».

Знайду поліцейські повернули додому, провівши з ним та дорослими членами родини профілактичну бесіду і роз’яснивши наслідки такої поведінки. Разом з тим батькам наголосили на необхідності суворого контролю за місцеперебуванням дітей у період дії карантину.

Відтак правоохоронці звертаються до всіх дорослих громадян, закликаючи відповідальніше ставитися до своїх батьківських обов’язків. Підлітковий вік – складний і для юні, і для батьків. Не залишайте дітей наодинці з їх проблемами, не критикуйте і не принижуйте їх погляди. Цікавтеся колом друзів та інтересами дітей, аби мати змогу вчасно зреагувати на тривожні ознаки у розмовах, поведінці тощо.

Будьте відповідальними! Дотримуйтесь визначених на період карантину обмежень самі і привчайте до цього малечу та підлітків. Саме від вас і вашого ставлення залежить здоров’я і безпека вашої дитини! Не забувайте про необхідні правила поведінки в особливий період і залишайтесь здорові!

У разі виникнення неприємних ситуацій, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: