Як купити рентген та зареєструвати його в Україні » Новини Житомира
 
 


Як купити рентген та зареєструвати його в Україні

Автор: news_maker від 23-11-2020, 21:02, переглядів: 756

Як купити рентген та зареєструвати його в Україні

Якщо вас цікавить, як купити рентген, варто знати: це можна вигідно зробити за кордоном. Законодавство України дозволяє ввозити з інших країн обладнання, яке відноситься до джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ), за умови його відповідності критеріям безпеки.

Що для цього необхідно, з'ясуємо у даній публікації.

Як обрати й купити рентген, який відповідатиме вимогам

З-за кордону можна ввозити нове рентгенівське обладнання й таке, що використовувалося раніше. Найчастіше в країнах Європи закуповують С-арки, комп'ютерні томографи, пересувні та стаціонарні рентгенапарати, техніку для інтервенційної радіології тощо.

Така медтехніка має відповідати наступним вимогам:

- бути обладнаною підсилювачами рентгенівського зображення для скопічних обстежень;
- забезпечувати можливість автоматизованого контролю експозиції (актуально для нових виробів);
- надавати інформацію про необхідні для оцінки дози опромінення параметри роботи (актуально для комп'ютерних томографів).

Реєстрація та ліцензування рентгенапарату після купівлі за кордоном

Якщо виробником потрібної медтехніки не є резидент України, то варто подбати про наявність уповноваженого представника. Ця людина буде відповідальною за введення в обіг на вітчизняному ринку та подальшу експлуатацію даних товарів. Така вимога є необхідною умовою імпорту рентгенапаратів.

Будь-які ДІВ — вироблені та придбані в Україні й завезені з інших країн — підлягають обов'язковій реєстрації. В ході даної процедури оформлюються спеціальні реєстраційні картки на рентгенівське обладнання та присвоюються ідентифікаційні номери. Стан ведення державної реєстрації ДІВ контролює Держатомрегулювання та МОЗ, яким щорічно подає відповідні звіти Головний реєстровий центр.

Окрім державної реєстрації необхідною умовою для провадження діяльності зі зберігання, придбання, збуту, введення та виведення з експлуатації ДІВ-продукції є ліцензування.

Ліцензія на рентген видається за умови подання заяви та пакету супровідних документів, що засвідчують безпечне використання джерел іонізуючого випромінювання, до ДІЯР України — Державної інспекції ядерного регулювання. До компетенції саме цього органу входить видання ліцензії, яка надає право на здійснення діяльності з використанням ДІВ, або ж відмову у цьому.

Зокрема, мова йде про папери, необхідні для підтвердження наявності компетентного персоналу, спеціального оснащення та інших ресурсів, важливих для дотримання вимог ядерної та радіаційної безпеки.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: