Команда ліцею № 25 міста Житомира перемогла у конкурсі "Zero Waste School" » Новини Житомира
 
 


Команда ліцею № 25 міста Житомира перемогла у конкурсі "Zero Waste School"

Автор: news_maker від 18-12-2020, 22:41, переглядів: 850

Команда ліцею № 25 міста Житомира перемогла у конкурсі "Zero Waste School"

Команда ліцею № 25 міста Житомира перемогла у конкурсі "Zero Waste School" з проєктом "Житомир – Creator Еко-Простору". Критеріями відбору переможців були: кількість залучених учасників до проєкту, взаємодія у соціальних мережах, наявність квитанцій за здані відходи та звіт про проведену роботу.

Про це Суспільному розповіла учасниця конкурсу, вчителька географії житомирського ліцею № 25 Наталія Кравець. За її словами, ініціаторкою участі у конкурсі стала учениця 11-Б класу ліцею № 25 Анна Українець. Вона дізналася про цей проєкт з інтернету і вирішила долучити до нього команду учнів та вчителів свого навчального закладу. Анна Українець зазначила, що її давно турбують проблеми екології:

"До цього проєкту я цікавилася еко-проблемами винятково свого дому, своєї сім’ї. Я переймалася здоров’ям всієї планети і тому почала сортувати сміття та передавати досвід своїм молодшим братам і батькам".

За словами Анни, проєкт тривав 9 місяців і перш ніж дійти до практичної частини – власне збирання і сортування відходів, була теоретична:

"Три - чотири рази на тиждень проходили конференції по зуму. Нам розповідали різні теми, пов’язані з екологією, і ми набиралися досвіду".

Про те, як учні 25-го ліцею вчилися і працювали в рамках проєкту, є відеоролики, які, за словами вчительки географії Наталіі Кравець, також відправили для оцінювання журі конкурсу. Наталія Кравець зауважила, що до збору і сортування відходів долучилися не лише учні, а й вчителі і батьки. Їм разом вдалося зібрати понад 3,5 тонни паперу, понад 5,5 тонн металу, більше 120 кілограмів скла і понад 500 кілограмів пластику:

"Все це ми здали на спеціальні пункти прийому, а виручені кошти пішли на реалізацію і цього проєкту ліцею, і ще інших".

Найбільшу радість, за словами учасника проєкту Олександра Штільгойза, принесе приз за перемогу – спеціальний прес для брикетування відходів. Хлопець каже, що всі чекають на доставку подарунку до ліцею, який вони отримають та ще 24 навчальні заклади України, які перемогли у конкурсі:

"У загальну групу від модератора нашого проєкту надійшло повідомлення, що визначили 25 шкіл- переможців серед 75 шкіл України. Ми раді, що теж перемогли".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: