У Житомирі управляюча компанія не віддає документи на будинок його жителям, котрі створили ОСББ » Новини Житомира
 
 


У Житомирі управляюча компанія не віддає документи на будинок його жителям, котрі створили ОСББ

Автор: news_maker від 29-01-2021, 12:29, переглядів: 1 027

У Житомирі управляюча компанія не віддає документи на будинок його жителям, котрі створили ОСББ

Жителі багатоквартирного будинку на Вітрука, 12 створили ОСББ, але не можуть почати ремонт, бо управляюча компанія відмовляється віддати їм документи на будинок. Люди кажуть, що створили ОСББ, тому що компанія не справляється з покладеними на неї обов’язками.

Про це Суспільному розповіла ініціаторка створення ОСББ у будинку на Вітрука, 12 Ольга Поліщук.

"Ми вирішили створити ОСББ, бо управляюча компанія "Полісся" не справляється з обов’язками. Вони взагалі нічого не роблять в будинку. При тому що квартплату ми платимо. Жителі будинку вже 5 років кажуть: "Оля, треба щось робити". Хай у нас тільки два під'їзди, але ми ж можемо починати збирати якісь гроші і потроху робити якісь ремонти. Нам сказали провести збори – ми їх провели і зібрали документи. Ось виписка з державного реєстру про те, що ми зареєстровані, як ОСББ", – говорить Ольга Поліщук.

Один з мешканців будинку на Вітрука, 12 Сергій Єльніков веде кореспондентів Суспільного показати підвал будівлі. Крани стояка холодної води течуть, шматка каналізаційної труби немає – згнила, каже Сергій.

Тече не лише в підвалі – в будинку заливало ліфтову і щитову, після чого погоріли лічильники, додає Тетяна Сливко, котра мешкає на 9 поверсі.

Жінка каже, що писала заяву на ім'я директора компанії "Полісся" за свою квартиру, а потім і за ліфтову, але директор, за словами Тетяни, відповів, що то не її справа, а вони зі свого боку все зроблять.

"Робили" два роки, поки я сама руберойд не купила", – говорить Тетяна.

Ліфтом жителі користуються лише коли сонце або мороз, в дощ піднімаються пішки, бо ліфтове обладнання намокає і перестає працювати, розповідає ще одна жителька будинку Оксана Острогляд.

"Щоб у нас в приміщеннях загального користування було світло, нам треба заключити договір з РЕМом. Також потрібен договір на обслуговування ліфтів. Усе це можливо лише за наявності акту прийому-передачі від управляючої компанії до ОСББ", – каже Ольга Поліщук.

28 січня жителі багатоповерхівки прийшли до управляючої компанії "Полісся", щоб забрати технічний паспорт на будинок.

Працівниця компанії Людмила Третьяченко відповіла, що з цими питаннями потрібно звертатися до керівника компанії, але він наразі на лікарняному.

Кореспонденти Суспільного поспілкувалися з адвокатом управляючої компанії Святославом Соломонюком. Адвокат каже, що згідно Закону України "Про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків" мешканці мають право створити ОСББ, але створювати його треба виключно в рамках закону про реєстрацію.

"Якщо жителі виконають всі вимоги, ми видамо їм документи, – відповідає Святослав Соломонюк. – Але на сьогодні не надано жодних вимог і документів, які б підтверджували факт створення ОСББ і того, що люди голосували за нього. Деякі мешканці будинку кажуть, що не підписували ніяких документів".

За словами начальника відділу житлового господарства міської ради Ігоря Задорожного, це вже не перший такий спір.

"По цьому питанню ми проводили дві чи три зустрічі, але представники цієї компанії назустріч міській раді не йдуть. Самі власники можуть отримувати послуги від свого ОСББ, однак будуть також отримувати квитанції і від цієї компанії", – каже Ігор Задорожний.

На питання, що робити мешканцям будинку, чиновник відповів, що ОСББ має звернутися до Держпродспоживслужби, оскільки порушуються їхні права, як споживачів. Крім того, мешканці, за його словами, можуть також звернутися до суду.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: