Який вулик краще вибрати для пасіки » Новини Житомира
 
 


Який вулик краще вибрати для пасіки

Автор: news_maker від 14-02-2021, 11:57, переглядів: 2 302

Який вулик краще вибрати для пасіки

Розведення бджіл – складне, кропітке заняття, яке вимагає необхідних знань та навичок. Люди, які тільки починають займатися такою справою, відкривають її для себе, та часто вчаться на власних помилках. Добре, якщо є можливість порадитись із кимось більш досвідченим, але таке враховується та береться до уваги не завжди. Зазвичай доводиться читати більше відгуків в інтернеті й цікавитись характеристиками того чи іншого виробу у продавців профільних магазинів. У цьому плані вони бувають самими різноманітними, як універсальними, так і спеціалізованими, наприклад, тільки для професійних бджолярів.

Для того, щоб успішно й ефективно розводити бджіл, мати чудовий урожай меду та збирати достатню кількість пилка, необхідно забезпечити комфортні умови для росту й розвитку комах. Перше, що має зробити бджоляр-початківець – купити вулики. Для їх виготовлення зараз використовують різні матеріали, в цьому плані дерево не є єдиним варіантом. Те, як почуватиметься бджолина родина та скільки меду вироблятиме, залежить від того, які характеристики матиме придбаний для неї вулик.

На що варто звернути увагу при купівлі вулика

Вулик являє собою будинок, де бджоли живуть, тому він має бути достатньо теплим у будь-яку пору року, в міру сухим і містким. Додатково там повинні бути усі знаряддя для плідної матки, під збір меду й багато інших потреб. Якщо досвіду немає, краще звернутись до професіоналів, щоб вони допомогли правильно обрати. Зараз можна купувати вулики різних типів, які відрізняються за характеристиками.

Великою популярністю користуються конструкції у вигляді лежаків – вони складаються з декількох секцій та решіток. Також поширені моделі багаторівневого типу, адже в них дуже зручно розділяти матку та основний рій. Спеціально випускаються й такі варіанти, які більше підходять для початківців. Для першої пасіки найкраще придбати однорівневий вулик із дванадцятьма рамками. Там із комфортом зможе розміститися одна бджолина родина.

При купівлі вулика є також параметри, на які варто звертати найбільше уваги. Перший – це розмір рамки. Стандартні називають також даданівськими, вони встановлються у всіх існуючих типах конструкцій, включаючи багаторівневі. Такий типорозмір найкраще підходить для початківців. Є сенс звернути увагу також на кількість рамок і корпусів. Обрати найкращий вулик допоможе професійний магазин Ваша Пасіка.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: