На Житомирщині ціни на продукти зросли на 15% » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині ціни на продукти зросли на 15%

Автор: news_maker від 19-02-2021, 19:16, переглядів: 1 102

На Житомирщині ціни на продукти зросли на 15%

З початку 2021 року ціни на продукти харчування на Житомирщині зросли на 15 % . В обласному управлінні аграрного виробництва це пояснюють гіршим врожаєм деяких культур.

Про це Суспільному розповіла заступниця начальника управління аграрного виробництва Житомирської облдержадміністрації Ніна Добринська.

"За останній місяць в нас борошно подорожчало майже на 1100 гривень. Це пов’язано з тим, що ми зібрали менше пшениці. Зібрали менше – маємо тепер більшу ціну на борошно. Ми не чекаємо якихось значних стрибків цін, але ціни точно зростатимуть", – каже чиновниця.

Продавчиня на ринку Наталія Клименчук працює в торгівлі 20 років. Каже, що не пригадує такого великого та різкого зростання цін на продукти харчування. Наприклад, ціна на олію, за її словами, змінюється щотижня.

"Кожного тижня нова ціна. Ми нічого не заробляємо, бо продали по одній ціні, а потім потрібно докласти гроші, щоб знову купити. Завод пояснює, що в них немає сировини, що вони все відправили закордон за євровалюту, а нам уже залишки приходять за новими цінами. Люди всі збурені, ходять злі, бо в них і так немає чим за газ платити, а тут ще й продукти дорожчають", – розповідає Наталія.

Ще одна продавчиня на ринку Марія Андріївна говорить, що яйця подорожчали ще з грудня і ціна на них, швидше за все, впаде вже, коли кури почнуть більше нестися.

Заступниця начальника обласного управління аграрного виробництва Ніна Добринська каже, що і в цьому випадку ситуація зав’язана на гіршому врожаї. Адже 60 % собівартості яйця – це ціна зерна, якого, як вже було сказано, зібрали менше, а тому коштувати воно стало більше. З цукром теж те саме.

"Якщо сказати по цукрових буряках, то ми в минулому році (у 2020 році – ред.) посадили на 10 % менше, а зібрали менше на 25 %. Така сама картина і по Україні", – говорить Ніна Добринська.



На Житомирщині ціни на продукти зросли на 15%
На Житомирщині ціни на продукти зросли на 15%
На Житомирщині ціни на продукти зросли на 15%

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: