На Житомирщині закрили школу на карантин, бо нікому вести уроки » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині закрили школу на карантин, бо нікому вести уроки

Автор: news_maker від 16-03-2021, 23:42, переглядів: 1 687

На Житомирщині закрили школу на карантин, бо нікому вести уроки

Школу села Тютюнники Чуднівської об'єднаної громади закрили на карантин – через масову захворюваність на коронавірус в школі нікому вести уроки. Інші 15 шкіл громади після канікул перевели на дистанційну форму навчання.

Про це в коментарі Суспільному розповів начальник відділу освіти Чуднівської міської ради Володимир Кривоцюк. За його словами, станом на 15 березня на коронавірус хворіли 24 працівники шкіл.

"Найбільше хворих – 8 працівників – у школі села Тютюнники. У зв’язку з тим, що там немає кому читати уроки, з 15 березня школу закрили на карантин. Усі інші школи, згідно з наказом нашого відділу освіти, з 15 березня перейшли на дистанційну форму навчання", – каже Володимир Кривоцюк.

Що стосується дитсадків, то майже всі вони, за словами чиновника, працюють у штатному режимі. 2 з 19 існуючих садків громади працюють дистанційно.

"Дитсадки в П’ятці та Короченках, які з 9 березня були закриті на карантин, з 15 березня поки що працюватимуть дистанційно, – говорить Кривоцюк. – Загалом у закладах дошкільної освіти нині на коронавірус хворіють 11 працівників. Ми щодня моніторимо стан справ щодо кількості хворих в наших закладах освіти. У разі збільшення захворюваності серед працівників та дітей, вирішуватиметься подальша форма роботи шкіл та дитячих садочків".

Рішення відділу освіти Чуднівської міської ради перевести школи на дистанційну форму є своєчасним і правильним, каже директор Чуднівської лікарні Ігор Лукашенко. За його словами, в лікарні щодня зростає кількість хворих на COVID-19.

"Станом на 15 березня на стаціонарному лікуванні перебувало 87 пацієнтів, з яких дванадцятеро – у важкому стані та ще майже 60 – на кисневій підтримці. Окрім інфекційного відділення, інфікованими пацієнтами нині заповнені перепрофільовані відділення – дитяче, неврологічне та терапевтичне. Якщо кількість нових хворих буде понад 90, то вирішуватимемо питання щодо їх госпіталізації до інших лікарень нашої області. Через брак медперсоналу ми не зможемо надати таким пацієнтам відповідне лікування", – говорить Ігор Лукашенко.

Загалом у Чуднівській райлікарні для надання медичної допомоги інфікованим хворим нині задіяно 5 бригад медпрацівників. У їх складі – 24 лікарі та близько пів сотні медсестер, значна частина яких змінили свій основний профіль на роботу з пацієнтами, хворими на коронавірус.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: