У Житомирі зібрали 100 кілограмів відпрацьованих батарейок » Новини Житомира
 
 


У Житомирі зібрали 100 кілограмів відпрацьованих батарейок

Автор: news_maker від 27-05-2021, 14:14, переглядів: 763

У Житомирі зібрали 100 кілограмів відпрацьованих батарейок

В рамках культурно-урбаністичного фестивалю «Майстерня міста Житомира – 2021» у травні 2021 року планується відправка на переробку до Європи близько 100 кг відпрацьованих батарейок, що були зібрані у Житомирі в рамках екологічної ініціативи.

Мета екологічної акції – зберегти навколишнє середовище від токсичних відходів, підвищити рівень екологічної свідомості та культури мешканців Житомирської міської територіальної громади, сприяти відповідальному ставленню до довкілля та екологічних проблем.

«Теми ефективного поводження з твердими побутовими відходами, утилізації батарейок, зокрема, неодноразово піднімалися учасниками фестивалю «Майстерня міста Житомира» у попередні роки. Саме під час «Майстерні міста» було розроблено спеціальні бокси для збору батарейок, які були розміщені у приміщенні Житомирської міської ради та у школах міста (ЗОШ №28, №23 та ліцей №24)», – розповів директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

Відпрацьовані батарейки, збір яких проводився упродовж попередніх років у приміщенні Житомирської міської ради та ще у трьох школах громади комунальна установа «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради планує відправити на румунський завод з переробки батарейок GreenWee.

Технологія переробки відпрацьованих батарейок передбачає, що спочатку на заводі будуть відсортовані батарейки за видом робочого елементу (різні типи батарейок перероблюються за різною технологією). Після переробки із них отримають такі метали: цинк, марганець, кадмій, нікель, літій, свинець, що будуть повторно використані у промисловості.

Валентина Седляр, заступниця начальника відділу інфраструктурних проєктів, енергоефективності та промоцій департаменту економічного розвитку міської ради, зазначила: «Дуже важливо, що ці 100 кг відпрацьованих батарейок не поїдуть на наш полігон і не забруднюватимуть навколишнє середовище. І хоч наразі ми не можемо забезпечити переробку відпрацьованих батарейок в нашій громаді, проте такий невеличкий крок вагою 100 кг зможе показати приклад ефективного поводження з небезпечними відходами. Маю великі сподівання, що цей успішний кейс матиме продовження!».

Ініціатива щодо збору та відправлення на переробку відпрацьованих елементів живлення (батарейок) відповідає цілям та завданням пріоритету «Зелене місто», що визначені Концепцією інтегрованого розвитку Житомира до 2030 року.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: