Як вибрати фітопрожектор для рослин » Новини Житомира
 
 


Як вибрати фітопрожектор для рослин

Автор: news_maker від 22-07-2021, 07:32, переглядів: 2 007

Як вибрати фітопрожектор для рослин

Додаткове світло для рослин, вирощуваних будинку, в теплицях, в умовах виробництва - це спосіб стимулювання росту зеленої маси, коренів, квіток, плодів за допомогою штучних освітлювальних пристроїв при нестачі сонячного світла. Фітопрожектор для рослин відноситься до розряду професійного освітлення, забезпечує достатню кількість світла для поліпшення фотосинтезу, стимулює створення більш красивих квіток, кращої форми листя і більшої кількості фруктів і овочів, успішно використовується для скорочення або збільшення конкретного періоду зростання. Правильно підібрані прожектори для теплиць важливі для оптимізації вирощування рослин. При виборі варто орієнтуватися на конкретні потреби різних фітокультур в кожен період зростання.

Світлодіодний фітопрожектор для рослин: завдання і переваги

Лід прожектор для рослин є оптимальним вибором в більшості випадків. Він дає зеленої маси, квіткам і плодам потрібне світло для:

1. Зростання. Наявні показники джерел додаткового світла мають важливе значення в управлінні ростом фітокультур. Інтенсивність, спектр і тривалість впливу впливають на морфологію, розвиток, плодоношення і цвітіння.
2. Фотосинтезу. Зелена маса трансформують світлову енергію в хімічну допомогою фотосинтезу. Зелень повинна вбирати життєво важливі світлові спектри, завдяки яким може виробляти потрібні для життя елементи: хлорофіл, антоцианин, каротиноид і фітохромів.

Продумана, грамотно сконструйована додаткове підсвічування оптимізує спектр світильника для задоволення насичення рослин енергією, забезпечує фотосинтез, збільшує швидкість росту і в той же час дозволяє витрачати електроенергію економно.

Світлодіодний прожектор для рослин при всіх своїх позитивних характеристиках ще і дуже економічний. Він споживає мінімум електроенергії, довговічний, простий в експлуатації. Існують різні види фітопрожекторов в залежності від потужності і випромінюваних спектрів світла. Ви можете підібрати оптимальний орієнтуючись на індивідуальні потреби.

Прожектори для рослин: який спектр світла потрібен рослинам

Широко використовуються в освітленні рослин синій спектр 450 нм і червоний 660 нм. Саме ці спектри допомагають контролювати цвітіння і зростання рослин. Фітохромів PR і PFR в основному впливають на проростання, ріст листя і цвітіння. Щоб здійснювати контроль фотоморфогенного впливу на листя і квіти, необхідно змішувати 660 нм і 730 нм в певному співвідношенні.

Вибираючи фітопрожектор для рослин, слід враховувати те, як забезпечити максимальний прибуток при найменших витратах. Важливо звертати увагу на те, які спектри свічення необхідні для рослини на поточний момент часу і в перспективі, а які - не потрібні. Чи не потрібні спектри доцільно звести до мінімуму, а потрібні - забезпечити в повній мірі. Нам під силу садівника оптимізувати коефіцієнт використання електричної енергії, перетворюючи електричну енергію в корисний світ.

Для того, щоб рослини активно росли, важливими є два фактори:

- Хлорофіл А - поглинання червоного, синього і темно-синього світіння, принципово важливий синій спектр від 380 до 450 нм і червоний від 600 до 700 нм. Ідеальні спектральні пропорції 1: 1.
- Хлорофіл B - поглинання червоного, синього і темно-синього світіння. Робочий спектральний діапазон: 400-500 нм в синьому і 600-650 нм в червоному. Судячи з його спектру поглинання, ідеальні спектральні пропорції 3: 2.

Зелене світло майже не впливає на ріст рослин.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: