Більше 70 учнів стали ліцеїстами наукового ліцею при ЖДУ імені Франка » Новини Житомира
 
 


Більше 70 учнів стали ліцеїстами наукового ліцею при ЖДУ імені Франка

Автор: news_maker від 31-08-2021, 21:06, переглядів: 1 844

Більше 70 учнів стали ліцеїстами наукового ліцею при ЖДУ імені Франка

Більше 70 учнів стали ліцеїстами наукового ліцею при Житомирському державному університеті імені Івана Франка. 31 серпня, за день до офіційного початку навчального року, для них провели урочисту посвяту у ліцеїсти, а вже 1 вересня вони сядуть за парти нового навчального закладу.

Про це Суспільному розповіла ректорка державного університету імені Івана Франка Галина Киричук.

За її словами, всього у ліцеї навчатиметься 71 учень. Навчання проводитиметься за трьома напрямками: хіміко-біологічний, історико-правовий та іноземна філологія.

"Всі лабораторії університету відкриті для кожного ліцеїста, незалежно від профілю, – каже Галина Киричук. – Також всі наукові гуртки, проблемні секції, які працюють в межах університету, будуть доступні для ліцеїстів. Вони не навчатимуться в одному корпусі, а відповідно до профілізації будуть розміщені у приміщеннях факультетів і навчально-наукових інститутів обраного ними профілю".

Дмитро Кірюшин вступив на хіміко-біологічний профіль наукового ліцею. Хлопець каже, що вирішив стати ліцеїстом з кількох причин. Це, зокрема, сподівання на кращу якість навчання, можливість поглиблено вивчати улюблені предмети та спробувати, що таке студентське життя.

"Мені завжди подобалися саме ці предмети: хімія, біологія, – каже Дмитро Кірюшин. – Я ніколи не любив математику, а подобалися саме природничі науки".

Мама Дмитра Катерина Кірюшина додала:

"Вибрали науковий ліцей тому, що тут є глибока спеціалізація, тут викладатимуть люди, які вже є визнаними фахівцями у своїй справі. Крім того, у ліцеї краща професійна орієнтація, на відміну від школи, адже чіткий акцент робиться на конкретні предмети".

Олександра Синиця теж з цього року стає ліцеїсткою наукового ліцею. Дівчина каже, що матиме тут більше можливостей для розвитку, ніж у школі, і сподівається, що потім простіше складатиме ЗНО та вступить до медичного навчального закладу.

"Це було наше спільне з батьками рішення – тут буде більше можливостей, буде більшою жага до знань, – каже Олександра Синиця. – Ти можеш більше, якщо ти цього захочеш".

"Це вже будуть майже справжні студенти, готові до навчання у виші, – зазначає мама Олександри Тетяна Синиця. – Дітям потім буде простіше на порядок – це однозначно. Вони вже будуть готові до труднощів, які на них чекають попереду. Вони вже обдумано прийматимуть рішення, розумітимуть, що їм треба йти далі, навчатися, їм однозначно буде легше".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: